Zadarski kantunić

21. Državno natjecanje „Sigurno u prometu“

Uzvanici i gosti natjecanja
Uzvanici i gosti natjecanja
Uzvanici i gosti natjecanja

Godišnje državno natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je 22. svibnja 2013 godine u OŠ Zadarski Otoci u Zadru.

Ovo je 21. godina održavanja natjecanja koje se svake godine organizira u drugome gradu.
U natjecanju se testirala vještina vožnje bicikla po poligonu kojega su smislili organizatori natjecanja.

Biciklom po poligonu

Glavni je organizator natjecanja bio Damir Novak koji nas je izvijestio da na ovom natjecanju sudjeluje 84 natjecatelja, najčešće dobi od 10 do 12 godina.

Prije državnoga natjecanja u ožujku su održana školska, a zatim županijska natjecanja gdje je svaka je županija odabrala 4 djece: 2 dječaka i 2 djevojčice kao svoje zastupnike.

Uz natjecatelje i organizatore, na događaju je bilo i oko 60 mentora koji su pomagali natjecateljima da što uspješnije prođu poligon.

Dva prvoplasirana učenika i dvije prvoplasirane učenice s državnoga natjecanja zastupat će Hrvatsku na europskome natjecanju, koje se ove godine odvija u Crnoj Gori.

Vožnja biciklom po poligonu
Vožnja biciklom po poligonu

Za Zadarsku županiju na državnom natjecanju natjecali su se: Hanna Anić i Bruno Perica iz OŠ Stanovi, mentor Stjepan Lozić: Frane Profaca iz OŠ Šimuna Kozičića Benje, mentorica Renata Čizmin i Vanessa Nedić iz OŠ Privlaka, mentorica Ranka Buturić.

Po njihovim dojmovima, natjecanje je bilo uzbudljivo i uz malo treme uspjeli su proći pred njih postavljene poligone, osvojivši 4. mjesto.

U pojedinačnim nastupima dječaci su zauzeli 4. i 5. mjesto, a djevojčice 13. i 14.

Luka Žunić, 7.r.