Iz škole

Četvrtaši u Zagorju

Učenici četvrtih razreda u pratnji svojih učiteljica Anele Čular, Zvjezdane Barić i Antonije Kožul, bili su u petak i subotu, 25. i 26. svibnja 2012. na dvodnevnoj ekskurziji po Hrvatskom zagorju.

Evo što je o ekskurziji napisala Barbara Crnjak iz 4.a.

Bilo je nezaboravno

U petak, 25. svibnja u sedam sati, krenuli smo na naš dvodnevni izlet u Hrvatsko zagorje. Vožnja do Zagreba trajala je malo duže od uobičajena tri sata, jer smo zbog orkanske bure morali ići duljim putem.

Prvi je dan bio predviđen za razgledavanje Zagreba. Moram priznati, ono što sam vidjela jako mi se svidjelo. Bili smo u Tehničkom muzeju u kojem se zaista ima što vidjeti.

Zapazila sam razna prometna sredstva kojima su se ljudi koristili kroz povijest, a posebno mi je bio zanimljiv planetarij i rudnik.

Nažalost, predviđenu vožnju uspinjačom nismo doživjeli jer je bila u kvaru, ali smo ipak posjetili značajna mjesta na Gornjem gradu: Trg sv. Marka, kula Lotršćak, Kamenita vrata. Naravno posjetili smo i agrebačku Katedralu u kojoj je izloženo tijelo blaženog Alojzija Stepinca.


U obilasku Varaždina

Posjetili smo i Zoološki vrt Maksimir. Tu se zaista ima što vidjeti. Mislila sam da ću se plašiti zmija, ali sam ih uspjela čak i slikati. Predvečer smo stigli u Varaždinske Toplice, a nakon večere smo se spremili i išli u disco. Bilo je zabavno!

Drugi dan poslije doručka krenuli smo prema Zadru uz još poneki obilazak uz put. Upoznali smo Varaždin. Posjetili smo prelijepi dvorac Trakošćan, a bili smo i u Krapini u Muzeju krapinskog pračovjeka koji je za mene bio zaista poseban događaj! Nakon ručka smo se uputili prema našem moru.

Izlet mi je bio izvrstan i rado bih ga ponovila. Za opisati sve ono što sam vidjela i koliko mi se sve svidjelo, trebalo bi ne jedan školski sastav, već manji roman! Mogu još samo dodati da sam jako uživala!

Barbara Crnjak, 4.a