Zadarski kantunić

Dan izvannastavnih aktivnosti

Narodne nošnje - hrvatska baština

Kiša je danas bila neumoljiva. Počela je padati upravo kada smo postavili panoe s našim uradcima i mikrofone s razglasom.

Imala je i pratitelja – jako jugo, stoga je Dan izvannastavnih aktivnosti učenika zadarskih osnovnih škola odgođen za neki sunčani dan.

Neumoljiva kiša

Iako su meteorolozi najavljivali kišu, nadali smo se da će padati poslijepodne. No, kiša se nije obazirala na zadarske osnovce koji su htjeli svojim sugrađanima pokazati kako njeguju svoju baštinu. Baštinom do budućnosti – tema je ovogodišnjih Dana izvannastavnih aktivnosti.

Narodne nošnje - hrvatska baština
Narodne nošnje – hrvatska baština

U 10,00 sati s Narodnoga je trga prema Poljani Ivana Pavla Drugoga trebala krenuti povorka učenika u narodnim nošnjama iz cijele Lijepe Naše. Učenici naše škole Marijana, Luciana, Rahela i Petar odjenuli su prekrasne nošnje i za uspomenu se fotografirali.

Novinarka i urednica dječjih emisija Stigla je pošta i Čičak Hrvatskoga radija Sandra Maričić, došla je iz Zagreba snimiti prilog o zadarskim vrijednim osnovcima. Zaticajno novinarstvo bilo je na djelu pa će emisija biti znatno drugačija od zamišljene. I naši su učenici dali izjave, a pao je i dogovor za daljnju suradnju. Kad emisije budu emitirane, svakako ćemo ih objaviti u Radiovijestima Koraka.

Nestrpljivo očekujemo novi termin održavanja ovakve zanimljive škole na našem prekrasnom Poluotoku.

Petar u nošnji iz Konavla
Petar u nošnji iz Konavla

Tekst:: Ana Grgica Knežević, 7.r.
Fotografije: Antonija Jurica