Iz škole

Dan jabuka u školskoj knjižnici

Dan jabuka u školskoj knjižnici bio je kreativan na mnoge načine. Započeo je donošenjem jabuka za doručak, a završio izradom 3 D jabuka od papira.

Ujutro su učenici trećih razreda na radionici u knjižnici razgovarali o važnosti jabuke u prehrani i zdravlju, čitali „Priču o jabukama“ i crtali jabuke te od svojih radova napravili pano na temu Svjetskog dana jabuka. Ovako su učenici doživjeli Dan jabuka u knjižnici:

U knjižnici

Povodom dana jabuka u knjižnici je bio cijeli razred. Troje učenika je čitalo igrokaz „Muke zbog jabuke“. Knjižničarka nam je pročitala lijepu priču koja se zove „Stara voćka“ Poslije toga svi smo crtali jabuke na papir. Taj da mi je bio jako zabavan.

Marta Tošić, 3. c

Popodne su učenici drugih razreda  na radionici u knjižnici razgovarali o tradiciji obilježavanja Svjetskog dana jabuka, čitali priču „Stara voćka“ te izrađivali 3 D jabuke od papira kojima smo ukrasili školski.hol Ovako su učenici doživjeli Dan jabuka u knjižnici:

Dan jabuka

Na dan jabuka išli smo u knjižnicu. U knjižnici nam je knjižničarka čitala priču o stablu jabuke. Nama se priča jako svidjela jer je bila zanimljiva. Knjižničarka nam je rekla da ćemo raditi 3 d jabuke. Kad smo ih napravili stavili smo ih u košaru, a knjižničarka ih je poslije objesila u hol.

Lucija Opsenica, 2. c