Iz škole

Dobro došli, filmaši!

Danas, 4. listopada 2012. u našoj je školi bilo vrlo živo.

Dvjestotinjak sudionika 50. revije hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece svoj boravak na Reviji započeli su u našoj školi.

Doček u školi

Dva autobusa puna uzbuđenih filmaša iz cijele Lijepe Naše zaustavila su se nedaleko škole gdje su ih dočekali filmaši Z(k)adra i naravno mi, novinari. Upoznali smo se sa svojim filmskim kolegama i poveli ih u našu školu.

Na vratima su ih srdačno dočekali učitelji i baš kao svi dobri domaćini ugostili umorne putnike.

Svaki je sudionik dobio vrećicu u kojoj je bio Bilten 50. revije, raspored projekcija, plan grada Zadra, plakat 50. revije i dar što su ga izradili članovi naše zadruge Dječje ruke.

Naši su filmaši imali pune ruke posla. Snimalo se s dvije kamere, a novinari su razgovarali s gostima koji su iznosili svoje prve dojmove o našoj školi, o putovanju, o filmovima s kojima sudjeluju na Reviji.

Nakon ugodnog druženja, bogatiji za nove spoznaje i nova prijateljstva, ispratili smo filmaše do autobusa koji su ih odvezli  u hotele Donat i Kolovare.

Druženje nastavljamo u 18,00 sati kada ćemo svojim kolegama pokazati ljepote našeg lijepog Zadra.

Zbog Dana žalosti povodom smrti predsjednika Hrvatskog sabora, gospodina Borisa Šprema, program otvorenja je odgođen za sutra u 9,00 sati.

Anđela Brkljača, 8.r.