Koračići

Edukacija o korisnosti otpada

Edukacija o korisnosti otpada

U četvrtak 22. veljače 2018. učenicima 2. i 3. razreda OŠ Stanovi, predstavnica tvrtke Eko d.o.o., trgovačkog društva za gospodarenje otpadom u Zadarskoj županiji, Mirta Martić održala je edukativno-informativnu radionicu Edukacija o korisnosti otpada.

Svjesnost o odlaganju otpada

Kako je OŠ Stanovi članica velike obitelji ekoškola i kao takva trajno promiče ekoživljenje, tako je i ova radionica od velikoga značaja za naše učenike.

Predavanje je bilo izuzetno kreativno, zanimljivo i duhovito pri čemu su naši učenici bili jako zainteresirani. Predstavnica Martić je učenicima predstavila maskotu gospodina Otpadića uz pomoć kojeg ih je vodila kroz priču o važnosti recikliranja. Na njezino oduševljenje, učenici su sami došli do zaključka i svjesnosti o odlaganju otpada u posebne spremnike; smeđi za eko otpad, plavi za papir, zeleni za staklo te žuti za plastiku. Učenici su obećali pomoći gospodinu Otpadiću i u budućnosti brinuti se za okoliš u kojem živimo.

Nakon završetka predavanja, učenici su dobili na poklone platnene torbe s drvenim bojicama i letcima o ekološkom gospodarenju otpadom.

Ema Dražić, 8. r.