Pljesak za

Erste plava liga: Osam medalja osvojili učenici OŠ “Stanovi”

Erste plava liga: Osam medalja osvojili učenici OŠ “Stanovi”

Izvrsne rezultate ostvarili su učenici OŠ “Stanovi” na atletskoj Erste plavoj ligi održanoj 28. svibnja 2019. godine na atletskom stadionu ŠC “Višnjik”.

S “Višnjika” na “Hanžek”

Učenici i učenice trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola s područja Zadarske  županije borili su se za nastup na završnici Erste plave lige u sklopu poznatog Međunarodnog Hanžekovićevog memorijala koji će se održati u Zagrebu 3. rujna 2019. godine. Prva dva mjesta u svakoj disciplini donijela su izravan plasman na zagrebačko finale, a treće mjesto, uz brončane medalje, status prve rezerve.

Četiri zlata, dva srebra i dvije bronce

U konkurenciji trećaša Ariana Maria Tabak je osvojila prvo mjesto na 60 metara u konkurenciji 57 djevojčica. Nakon najboljeg rezultata u kvalifikacijama, dominaciju je potvrdila i u finalnoj utrci. U obje utrke istrčala je isto vrijeme – 9, 75 sekundi. U bacanju vortexa zauzela je treće mjesto s hicem od 20, 60 metara. U konkurenciji četvrtaša odličan uspjeh ostvarili su skakači u dalj. Niko Mandić je osvojio zlatnu medalju skočivši 3,75 metara, a Leo Ivković drugo s rezultatom 3,70 metara. Božidar Perinović je u utrci na 60 metara osvojio broncu. Put na zagrebačko finale izmaknuo mu je za 9 stotinki. Emilio Pucar je osvojio zlato u skoku u dalj među petašima sa skokom od 4,22 metra. Uspješan je bio i u bacanju kugle gdje je zauzeo drugo mjesto s hicem od 8,79 metara. Uspješna je bila i Marija Vidaković koja je osvojila zlato u skoku u vis među šestašicama s preskočenih 130 centimetara.

U rujnu na “Hanžeku”

Učenici naše škole s ukupno osam medalja odlaze u rujnu u Zagreb. U Zagrebu Zadar će na Hanžekovićevom memorijalu predstavljati dvije učenice – Ariana Maria Tabak i Marija Vidaković te tri dječaka – Niko Mandić, Leo Ivković i Emilio Pucar. Svima čestitamo i želimo puno uspjeha u Zagrebu.

 

Tekst: Tonka Jelinić, 6. r.

Fotografije: Miroslav Čačić, prof.

 

.

Oznake