Zadarski kantunić

Gradonačelnik uručio nagrade najboljima

kazalisteDani izvannastavnih aktivnosti 2013. zadarskih osnovnih škola pod motom „Baštinom do budućnosti“ započeli su sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu prigodnim programom i dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima i mentorima.

Baštinom do budućnosti

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić najboljim učenicima i mentorima na državnim natjecanjima dodijelio zahvalnice i darove.

Na samom početku prikazan je filmski zapis Duje Miliše, bivšeg člana Z(k)adra, s prošlogodišnjih Dana izvannastavnih aktivnosti. Zatim se učenicima obratio gradonačelnik rekavši kako očekuje da sutra budu uspješni, pametni, pošteni ljudi, koji će proslaviti ovaj grad i dati svoj doprinos u daljnjem razvoju svojega grada i društva u cjelini.

Pjesmom, plesom, scenskim igrama, recitalima i filmom učenici zadarskih škola pokazali su spektar svoje kreativnosti. Našu je školu predstavljala Filmska družina Z(k)adar kratkim dokumentarnim filmom „Anđela“ koji je prikazivan na 50. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece od 4. do 7. listopada 2012. u Zadru., na 4. Festivalu o pravima djece u Osijeku u studenom 2012. i na 3. SLatinskom Filmskom Festivalu u Slatini u travnju 2013.

Dani se nastavljaju sljedeći tjedan kada će osnovci na Poluotoku pokazati što su radili tijekom školske godine.

Tekst i fotogorafije Petra Drača, 8.r.