Zadarski kantunić

Humanitarni koncert “Hit hitova”

ženska klapa Mela
ženska klapa Mela
ženska klapa Mela

U četvrtak 10. listopada 2013. u ŠC Višnjik održan je humanitarni koncert najpoznatijih klapa pod nazivom “Hit hitova“. Koncert je započeo u 20,00 sati. Tri sata čitava je dvorana s klapama pjevala uglas, a koncertu su nazočili i štićenici udruga kojima je prihod bio namijenjen.

Humanitarna klapska pjesma

Koncert je organizirala kulturno zabavna udruga Zara koja je i prije godinu dana organizirala koncert u Višnjiku za djevojčicu Stephanie Milda oboljelu od Arnold Chiari malformacije. Prihod od ulaznica ovoga koncerta namijenjen je Udruzi za Downov sindrom Zadarske županije i Udruzi autista Zadar. Svi autori, kao i izvođači, odrekli su se naknade u korist udruga.

Na koncertu su nastupile klape Cambi, Sol, Kampanel, Šufit, Puntamika, Maslina, Godimenti, ženska klapa Mela i Oliver Jakovčev- Berekin, Vokalisti Salone, Sv. Juraj HRM i zadarski pjevač Mladen Grdović.

Publika je uživala u klapskim zvucima, a oduševljenje je izvazvala klapa Šufit svojim hitom “Ne diraj moju ljubav”. Bila je to prilika da premijerno otpjevaju i svoju novu pjesmu “Dvi riči“.

klapa Sveti Juraj
klapa Sveti Juraj

Ženski dio publike posebno je razveselila klapa Sveti Juraj otpjevavši im pjesmu “Ružo moja”. Pjesmom Arsena Dedića “Da mi nije dice moje”, koju su namijenili svoj djeci, a posebno djeci za koju je održan koncert, klapa Maslina privela je koncert kraju.

Na kraju je zapjevao Mladen Grdović, a na pozornici se pojavila Stephanie Milda.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=h3ruZwwpbgk

Mario Šikić, 8. r.