Zadarski kantunić

“Lijepom našom” u Zadru

Tovareća mužika iz Sali
Tovareća mužika iz Sali
Tovareća mužika iz Sali

Jubilarna, 500. glazbena emisija Hrvatske televizije Lijepom našom, snimana je u utorak, 16. travnja 2013. godine u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru, u sklopu proslave dvadesete  godišnjice Zadarske županije.

Snimanje je pratilo oko pet tisuća gledatelja, među kojima su bili i učenici naše škole.

Nastup zadarskih glazbenika

Među izvođačima bili su Bepo Matešić, Mladen Grdović, Marko Perković Thompson te brojne klape i KUD-ovi.

Ova zabavna emisija upoznaje gledatelje sa starim zanatima i tradicijom određenog kraja, pa je tako bilo i u dvorani Krešimira Čosića.

Na samom početku publiku su zabavljali KUD-ovi iz Sali, Zemunika, s Paga, iz Polače, te KUD s otoka Pašmana. Nakon KUD-ova uslijedile su klape Leut Asseria, Kožino, Libar, Kaleta, te klapa Donat. A zatim su na pozornicu izlazili pjevači: Davor Pekota, Mladen Grdović, Slavonija Bend, Nela Šarić, Krešo Perović, Ivica Ićo Sikirić, Mirko Švenda Žiga, Bepo, Marina Tomašević, Zoran Jelenković, Emilija Kokić, Marko Perković Thompson te klapa Intrade.

U publici su bili i učenici naše škole
U publici su bili i učenici naše škole

Program je vodio Branko Uvodić koji je postao zaštitni znak ove emisije pokazavši oduševljenje ljepotama i ljudima u Zadarskoj županiji. Gotovo šest tisuća posjetitelja uživalo je u glazbi i tradiciji našega kraja.
Kako je sve izgledalo možete pogledati 5. i 11. svibnja na prvom programu Hrvatske televizije.

Tekst: Dora Klarić, 7.r.
Fotogafije: Karlo Gadijan, 7.r.