Koračići

Na izložbi Kabineti čuda

Na izložbi Kabineti čuda

Dana 27. ožujka sa svojim sam razredom bila u Kneževoj palači na izložbi Kabineti čuda. Kneževa palača je u Domovinskom ratu bila oštećena, a nedavno je obnovljena i otvorena za posjetitelje.

Obnovljena Kneževa palača

Učenici 4. d razreda s učiteljicom Anom Ribić i učenici 3. a s učiteljicom Tamarom Maroja posjetili su izložbu Kabineti čuda Narodnog muzeja Zadar u Kneževoj palači.

Kneževa palača se spominje već u 13. stoljeću, a u njoj je nekad bila Gradska knjižnica i Glazbena škola Blagoje Bersa. Danas se u Kneževoj palači nalazi Narodni muzej i koncertna dvorana. Mi smo posjetili izložbu Kabineti čuda Narodnog muzeja Zadar.

Kabineti čuda

Izložba je razvrstana po prostorijama i bojama. Svaki Kabinet čuda ima svoju temu: umjetnine, priroda, životinje i tehnički kabinet. Na kraju Kabineta ušli smo u jednu malu prostoriju gdje se prikazuje film pod nazivom Zadar nije na dar, a prikazuje stradanja Zadra u Domovinskom ratu.

U sredini Kneževe palače nalazi se jedna otvorena prostorija u staklu u kojoj se može sjediti i odmarati. Nakon izložbe išli smo na radionicu u posebnu prostoriju koja je opremljena za održavanje dječjih radionica. Na radionici smo se podijelili u grupe i izrađivali svoje kabinete čuda.

Koncertna dvorana

Na prvom katu Kneževe palače je lijepa koncertna dvorana. U njoj su se već počeli održavati koncerti. Tu se nalazi i puno velikih soba u kojima ima puno lijepog namještaja i slika.

Kneževa palača u meni je ostavila jako dobar dojam i voljela bi opet doći.

Nika Ražov, učenica 4. r.

Oznake