Trenutci zabave

Nove aktivnosti u našoj školi

U našoj smo sportskoj dvorani susreli bivše učenike naše škole Anju Kužat i Marka Pavičića, danas profesore tjelesne kulture. Interesiralo nas je što ponovno rade u svojoj nekadašnjoj osnovnoj školi. Iz razgovora smo saznali da su promijenili uloge. Davno je bilo kada su kao učenici napustili našu školu. Po završetku studija osnovali su Klub za sportsko-estetske aktivnosti.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom u dvorani naše škole održavaju treninge za djevojčice od 1. do 4. razreda koje sudjeluju u sportsko-estetskim aktivnostima.

Djevojčice treniraju ritmičku gimnastiku, ples, balet i ritmiku, a vremenom budu usmjerene u samo jednu aktivnost od navedenih. Po dosadašnjim iskustvima, rekla nam je njihova trenerka Anja, najviše djevojčica odlazi na balet.

Anja vodi  treninge iz baleta, ritmičke gimnastike i ritmike, a i sama je od malena plesala balet. Kako ne bi sve bila klasika, djevojčice uče plesati i hip-hop, a treninge vodi Anđela Bugarija.

Polaznice nisu samo iz OŠ Stanovi, već i iz drugih škola. Ima ih 13, a još je mnogo djece i njihovih roditelja zainteresirano. Sve grupne i individualne vježbe rade se uz glazbu. Djevojčice ovako mogu naučiti plesati, mogu se zabaviti i svoje slobodno vrijeme koriste na najbolji način – plešući uz glazbu!

Tekst: Anđela Brkljača, 8.r.
Fotografije: Petra Drača, 8.r.