Iz škole

Novi izgled školske knjižnice

Krajem  2. mjeseca, nakon otprilike 30 godina u školskoj knjižnici smo dobili nove police, a  time i novi raspored knjiga. Možda za grad ili županiju to ne i znači nešto, ali za nas i našu školu znači.

Knjižnica je sada i renovirana, a s novim policama i novim rasporedom dobili smo više svjetla koje dodatno podiže dobro raspoloženje u knjižnici. Do sada su nam police, koje su bile poredane kroz cijeli knjižnicu pravile sjenu i zaklanjale svjetlost, a sada većina polica stoji uza zida i tako daju više slobodnog mjesta.

Za tehnička pitanja u vezi knjižnice smo se obratili našoj ravnateljici, gospođi Jurki Šaban, koja je, kako kaže, jedva dočekala renoviranje knjižnice. Na pitanje kako je došla na zamisao da baš sada, nakon toliko godina obnovi knjižnicu, odgovorila je da u Školi idemo korak po korak, te da je napokon na red došla i knjižnica. Otkrila nam je da je obnovu i nove police financirao Grad Zadar.

Knjižnica je ovom obnovom dobila puno više prostora za učenje koji učenici mogu dobro iskoristiti, i time potvrdila svoj status omiljenog mjesto za rad i druženje među učenicima.

Nadamo da će ova nova knjižnica privući još veći broj učenika i potaknuti ih na čitanje i kreativno stvaranje.

ŠTO SE SVE MOŽE RADITI U KNJIŽNICI?

Može se:

  • čitati knjige, slikovnice, časopise
  • pisati domaći rad
  • crtati i bojati
  • sudjelovati na radionicama
  • izrađivati plakate i referate
  • družiti se i učiti.

Vidimo se u knjižnici. 🙂

Oznake