Koračići

Projekt Eko škole

Projekt Eko škole

Učenici i djelatnici OŠ Stanovi tijekom školske godine 2016. /2017. sudjelovali su na edukativnim radionicama u GKZD o održivom gospodarenju otpada, a u sklopu kampanje Zato što volim Zadar – svaki dan radim pravu stvar.

Zato što volim Zadar – svaki dan radim pravu stvar

Tijekom prvog polugodišta školske godine učenici i djelatnici OŠ Stanovi sudjelovali su na tri edukativne radionice u GKZD s učenicima iz tri druga razreda u pratnji učiteljica: Antonije Jurica, Nade Glavan i Suzane Philips, knjižničarke Božene Ivankov i pedagoga Vedrana Mijolovića. Radionice su održale djelatnice Dječjeg odjela GKZD. Radionice su bile vrlo poučne, zanimljive i nadasve korisne. Učenici su se upoznali s osnovama razvrstavanja otpada kroz čitanje slikovnice, igre i animacijske aktivnosti.

U drugom polugodištu

Na edukativnim radionicama u GKZD u ovom polugodištu sudjelovalo je ukupno 81 učenik: 28 učenika iz 1.a razreda s učiteljicom Anom Paleka, 26 učenika 1.b razreda s učiteljicom Zvjezdanom Barić i 27 učenika 1.c razreda s učiteljicom Antonijom Kožul.

Učenici su se upoznali s osnovama razvrstavanja otpada kroz čitanje slikovnice, edukativne igre i animacijske aktivnosti. Na ovaj su način učenici naučili sve o važnosti spriječavanja nastanka otpada, recikliranju i o pravilnom razvrstavanju otpada. Učenici su s veseljem sudjelovali na radionicama i na poklon dobili promotivne materijale i platnene vrećice.

Eko škola

Kako bi ideju projekta širili dalje, učenici su napisali i poslali razglednice s poticajnim porukama o razvrstavanju otpada koje su dobili na radionicama.

 

Josipa Dujić i Marcela Bacalja, učenice 8. r.