Zadarski kantunić

Sigurno u prometu 2013

Sigurno u prometu 2013
Sigurno u prometu 2013
Sigurno u prometu 2013

Danas je naša škola bila domaćin osamnaestoga Župnijskog natjecanja učenika osnovnih škola pod nazivom SIGURNO U PROMETU 2013.

Dvadeset dječaka i isto toliko djevojčica iz 10 osnovnih škola Zadarske županije pokazalo je svoje znanje, u teorijskom i praktičnom dijelu poznavanja prometnih pravila i vožnje bicikla.

Koliko poznajemo prometna pravila

U našoj se školi osamnaest godina radi na prometno edukativnoj akciji koja ima za cilj osposobiti što veći broj učenika za sigurnu vožnju bicikla u prometu. Svake se godine učenici petog razreda obučavaju u poznavanju prometnih pravila te vožnji bicikla. Uveliko se koristi ICT tehnologija koja je omogućila da se obuka izvodi cijelu godinu koristeći aplikaciju https://ucilica.skole.hr/Prometna.

Ove je godine je u našu školu došlo četrdeset najboljih učenika iz deset prijavljenih škola: Osnovna škola Bartula Kašića Zadar, Osnovna škola Jurja Barakovića Ražanac, Osnovna škola Privlaka, Osnovna škola Starigrad, Osnovna škola Stjepana Radića Bibinje, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov, Osnovna škola Šime Budinića Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru, Osnovna škola Vladimira Nazora Škabrnja i naša škola kao domaćin.

Sudionici natjecanja
Sudionici natjecanja

Učenici i njihovi mentori okupili su se u holu škole u 8,50 gdje ih je dočekalo Provedbeno povjerenstvo .

Sve nazočne pozdravili su: ravnateljica škole Jurka Šaban, predsjdnik HAK-a Zadar, gospodin Davor Maričić i predstavnik prometne policije zadarske županije, gospodin Božidar Budiša.

Natjecanje je počelo u 9,00 sati na dvije lokacije.

U kabinetu informatike, učenici su morali pokazati svoje teorijsko znanje prometne sigurnosti.

Na poligonu
Na poligonu

U sportskoj dvorani škole učenici su morali pokazati svu vještinu upravljanja biciklom na poligonu spretnosti.

Natjecanje je završeno u 12,30 kada je, tajnik autokluba Zadar, gospodin Dinko Brkić, podjelio priznanja, zahvalnice svim sudionicima natjecanja te objavio pobjednike u ekipnoj i pojedninačnim disciplinama.

REZULTATI NATJECANJA

E K I P N O :

 1. OŠ STANOVI ,Zadar
 2. OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE, Zadar
 3. OŠ ŠIME BUDINIĆA, Zadar

D J E V O V Č I C E – pojedinačno

Pobjednice

 1. mjesto VANESA NEDIĆ, OŠ PRIVLAKA, mentorica Ranka Buturić
 2. mjesto HANNA ANIĆ, OŠ STANOVI, mentor Stjepan Lozić
 3. mjesto KARMELA BRKIĆ, OŠ ŠIMUNA KOZIČIĆA BENJE, mentorica Renata Čizmin

D J E Č A C I – pojedinačno

Pobjednici

 1. mjesto FRANE PROFACA, OŠ ŠIMUNA KOZIČIĆA BENJE, mentorica Renata Čizmin
 2. mjesto BRUNO PERICA, OŠ STANOVI, mentor Stjepan Lozić
 3. mjesto LOVRE MARASOVIĆ, OŠ STARIGRAD, mentorica Ranka Buturić
  3. mjesto MARKO ĐERĐA, OŠ ŠIME BUDINIĆA, mentorica Tamara Valčić

Čestitamo svim sudionicima natjecanja a posebno pobjednicima koji će predstavljati Zadarsku županiju na Državnom natjecanju koje se ove godine održava u Zadru od 21. do 24 svibnja a domaćin je osnovna škola ZADARSKI OTOCI.

Posebno se zahvaljujemo pripadnicima prometne policije Zadarske županije koji su ovom prigodom svim učenicima natjecanja osigurali i darovali reflektirajuće prsluke te svojom nazočnosti tijekom cijelog natjecanja istakli važnost prometnog odgoja najmlađih sudionika u prometu.

Ana Grgica Knežević, 7. r.