Iz škole

Susret s pjesnikom

Projekta Zadar čita  održava se svake godine u organizaciji Gradske knjižnice Zadar, a naša je škola sudionica toga projekta. Stoga smo 19. travnja ugostili zadarskog pjesnika Branka Čakaruna.

Evo što su o susretu rekli četvrtaši.

Prošlog tjedna u našu je školu došao jedan vrlo dobar pjesnik. Njegovo ime je Branko Čakarun. Ispričao je nekoliko vrlo zanimljivih događaja iz svojega života i djetinjstva i poslušao kako čitamo neke njegove pjesme. Nakon toga je sa strpljenjem odgovorio na sva naša pitanja.

Zanimalo nas je mnogo toga: kako je postao pjesnik, što ga je inspiriralo da napiše sve te pjesme, koliko je pjesma u životu napisao, hoće li nastaviti pisati pjesme i uveseljavati nas nešto mlađe i one malo starije. Poslušali smo uglazbljenu pjesmu Glagol baka koju je također on napisao. Pozvao nas je da i mi pišemo pjesme i priče. Tko zna, možda netko tko je slušao našeg pjesnika jednoga dana postane pisac ili pjesnik.

Rebeka Surać, 4.c

U najljepšem šumskom gradu mi je jedna od najboljih knjiga pjesama. Puno sam ja njih pročitala, ali ova mi je posebna. Velika mi je čast bila upoznati pisca ovih predivnih pjesama jer znam da se takva prilika pruža jednom u životu.

Izabela Pribanić, 4. c

Došao je i taj dan, 19. 4. Otišli smo u kabinet razredne nastave gdje smo ugledali pjesnika. Svi smo se malo začudili jer smo mislili da je malo malđi, ali to sad nema veze. Pročitali smo neke njegove pjesme i dali pjesniku naše crteže. Pjesnik nam je ispričao neke svoje zgode iz mladosti i bila nam je jako zabavno, a meni je bila čast upoznati pjesnika poput njega.

Katja Lacmanocvić, 4. b