Zadarski kantunić

Uz Dan planeta Zemlje

Pred planinarskim domom
Pred planinarskim domom
Pred planinarskim domom

Kako bi obilježili Dan planeta zemlje Planinarska sekcija Sveučilišta u Zadru i Planinarsko društvo Paklenica organizirali su u Nacionalnom parku Paklenica Malu školu u prirodi. Mnogobrojnim učenicima, sudionicima ovoga hodočašća Velebitu, pridružili su se učenici 4.b razreda naše škole, filmaši Z(k)adra i ja kao novinar Koraka.

Mala škola u prirodi

U srijedu 24. travnja 2013. uputili smo se u ovu zanimljivu školu kojoj je cilj približiti učenicima prirodna blaga naše županije, upoznati ih s florom i faunom Velebita, potaknuti njihov interes za planinarenje i aktivni boravak u prirodi, ali i odgovorni odnos prema njoj. Kako bismo svi bili sigurni s nama su išli članovi Gorske službe spašavanja koji su nam stalno bili pri ruci pa su nam pomogli nositi kameru i stativ.

Filmaši su snimali film o sudionicima ovog pohoda, a pravi je izazov za njihovu kameru i moj fotoaparat bila neodoljiva ljepota velebitskih proplanaka.

Za zabavu se pobrinulo Kazalište lutaka pa smo prvi put predstavu gledali na svježem planinskom zraku.

Osim za vrijeme predstave učenici su se jako dobro zabavljali uz pjesmu ili su se zajedno s vodičima zabavljali proučavajući ljepote Paklenice.

Tekst i fotografije: Karlo Gardijan, 7.r.