Koraci 2018./2019.

Veliko srce 8. c razreda za malu Milu

dav

Veliko srce 8. c razreda za malu Milu

Zadnjih dana sve društvene mreže, TV postaje i novine prepravila je slika preslatke djevojčice u crvenoj majici i ogrmnih očiju koja mami osmijeh.

Svi za Milu

Mila Rončević, dvogodišnja djevojčica iz Rijeke,  zadnjih godinu dana, pola svoga života, bori se protiv strašne bolesti, toliko rijetke da od nje oboli jedna od milijun osoba. Život bi trebao biti neprocjenjiv! Milina prilika da preživi ima cijenu, ali toliko novaca njezini roditelji nemaju. Mole za pomoć. “Svaka kuna je dobrodošla, a svaka minuta je važna”, rekao je Milin tata. Uključuju se svi. Upalćuju, iznos raste… U grupi 8. c na mobilnim uređajima pitamo se što možemo učiniti. Zajedno dolazimo na ideju da u školi skupimo ono kuna što imamo od džeparca ili marende i uplatimo na račun. I jesmo! Sretni smo što smo pomogli kupiti priliku Mili da živi, a jedina prilika je u SAD-u, u “Childrens Hospital of Philadelphia”. Mila je sad tamo i njezina bitka tek počinje.

Poruka Mili

Draga djevojčice, možeš ti to jer posebna si. Učinila si čudo, ujedinila Hrvatsku i u samo pet dana skupljeno je dovoljno novčanih sredstava, ne za jednu priliku – skupili smo za dvije! 8. c i svi iz OŠ “Stanovi” žele ti da ozdraviš, da se vratiš sretna i zdrava, a tvoja bitka neka ostane samo ružan san tvojih roditelja. Šaljemo ti ljubav, snagu, vjeru u ljude i sretniji život! Onaj koji ćeš birati sama. Život u kojem ćeš jednom i ti biti dio nekog 8. razreda. Život u kojem ćeš i ti pomagati, voljeti, slati ljubav i vraćati vjeru u ljude! Život koji je neprocjenjiv! 

Tekst: Antea Jakešević, 8. r.

Fotografija: Antonija Pavičić, prof.

 

Oznake