Iz škole

Završeno Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika

Danas je u OŠ Stanovi završeno Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole.

Među natjecateljima bilo je i troje učenika 7. razreda naše škole. Magdalena Ivanko osvojila je 3. mjesto. Njihova je mentorica prof. Mariza Katuša.

Natjecanju je prethodila kratka priredba učenika domaćina. Školski je zbor otpjevao himnu, a potom je natjecatelje i njihove mentore pozdravila ravnateljica škole, prof. Jurka Šaban.

Program je vodila Petra Vidaić, učenica 8. razreda, naglasivši kako voljeti svoju domovinu znači voljeti i svoj jezik, a voljeti svoj jezik, znači i dobro ga poznavati.

Upravo sudionici ovoga natjecanja su ti koji dobro poznaju svoj jezik, koji ga proučavaju uz pomoć svojih mentora.


Mia Jurjević

Mia Jurjević krasnoslovila je pjesmu Radost Stjepana jakševca s kojom je nastupala na Županijskoj smotri LiDraNo 2012. i poručila da radost kada se dijeli postaje veća.

Naš je pjevački zbor poznat po izvođenju vlastitih skladbi. Tako su zajedno sa svojom voditeljicom Katicom Razlog napisali pjesmu Naš jezik i premjerno je izveli na priredbi.

Natjecanje je otvorila prof. Jasna Pandžić, viša savjetnica za hrvatski jezik, naglasivši da se hrvatski jezik kroz povijest morao boriti za svoj opstanak te da ga treba čuvati i njegovati. čestitala je svim sudionicima natjecanja.

Marija Strgačić