Zadarski kantunić

“Zelena” edukacija učitelja

Predavanje Jelene Atlić McColgan
Predavanje Jelene Atlić McColgan
Predavanje Jelene Atlić McColgan

Nakon potpisivanja Povelje o uvođenju Zelenoga ureda u školu 22. travnja 2013. u Gradskoj vijećnici, kojom smo se obvezali da ćemo provoditi očuvanje energije i smanjivati potrošnju energije u svojim školama, program je nastavljen nizom edukativnih radionica.

Na red su došli učitelji.

Misliti i raditi zeleno

Motivacijsku radionicu za učitelje dviju zadarskih ekoškola i potpisnica Povelje Zelenoga ureda: OŠ Stanovi i OŠ Šime Budinića organizirao je Infoenergetski centar Zadarske županije. Radionica je održana u svrhu edukacije s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti kroz racionalnu potrošnju energije i drugih resursa u školama i u svojem domu.

Koristimo li papir s obje strane, gasimo li svjetla u prostorijama u kojima trenutno ne boravimo, kako rabimo sredstva za grijanje i hlađenje, fotokopirne uređaje, skenere i faks uređaje, recikliramo li otpad, koristimo li platnene vrećice umjesto plastičnih, samo su neka od brojnih pitanja upućena učiteljima.

Bilo je govora o štednim žaruljama, smanjenoj potrošnji vode kupnjom uređaja koji troši manje energije, korištenju javnog prijevoza i nizu mogućih ušteda.

Učitelji zadarskih ekoškola
Učitelji zadarskih ekoškola

Na kraju smo popunjavali Upitnik Zelenoga ureda, prokomentirali ga, dobili platnene vrećice s materijalima o energetskoj štednji.

Nakon radionice u prekrasnom vrtu Gradske knjižnice razgovor se nastavio uz sok i kavu.

Tekst: Slavica Kovač
Fotografije: Mladen Masar, GK

Oznake