Iz škole

Županijsko natjecanje mladih tehničara

Učenici naše škole predstavili su makete vijadukta i bunara. Obranili su radove sa školskog natjecanja na nešto kompliciraniji način. Vijadukt pod kojim je kopno plasirao se na 2. mjesto, a nagrada učenici Teni Tunjić izlet je na kraju školske godine.

U petak 24. veljače OŠ Šime Budinića bila je domaćin Županijskog natjecanja mladih tehničara, učenika osnovnih škola, i podmlatka udruga tehničke kulture Zadarske županije.

Učenici su pozdravili natjecatelje i zaželjeli im mnogo uspjeha prigodnom priredbom. Pozdravio ih je i ravnatelj Ivan Čular, a natjecanje je otvorila gospođa Marina Viduka, predstavnica Županije. 14 mentora pratilo je 81 učenika.

U H-kategoriji 7 je područja tehničke kulture: prometna tehnika, obrada materijala, strojarske konstrukcije, elektrotehnika, elektronika i robotika.

U P-kategoriji 5 je posebnih područja tehničke kulture: foto-tehnika, radio orijentacija, raketno modelarstvo, zrakoplovno modelarstvo i projektiranje robota.

Natjecanje se sastojalo od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine te predstavljanja tehničke tvorevine.

Učenici Lovre i Luka izgradili su drveni bunar kojim su zauzeli 5. i 6. mjesto. Mladim tehničarima čestitamo te se nadamo prolasku na državno natjecanje.

Marija Strgačić