Pljesak za…

53. državno natjecanje iz matematike

U Poreču sam od 25.-27. travnja sudjelovao na  53. državnom natjecanju iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola. Iz naše županije sudjelovalo je 10 učenika – 4 iz osnovnih i 6 iz srednjih škola.

Sa mnom je bila i moja mentorica Vesna Goja.

Na put smo krenuli rano ujutro u srijedu. U Poreč smo stigli u poslijepodnevnim satima. Nakon dolaska, smjestili smo se u hotel Delfin te smo ostatak popodneva proveli družeći se. U 19 sati održano je svečano otvaranje Državnoga natjecanja iz matematike.


S mentoricom

Slijedeći dan, četvrtak, počeo je radno. Odmah, nakon ranog doručka, počelo je natjecanje u OŠ Poreč, koje je trajalo puna 3 sata. Poslijepodne smo proveli u iščekivanju rezultata i razgledavanju grada. Posjetili smo Eufrazijevu baziliku, kulturni spomenik iz 6. stoljeća pod zaštitom UNESCO-a te mnoge druge kulturne spomenike.

Nakon što smo se vratili u hotel, čekali su nas rezultati. Bili su bolji od očekivanog. Zauzeo sam 9. mjesto od 28 učenika 8. razreda s 38 od 50 mogućih bodova. Osjećao sam se presretno i ponosno jer se sav moj trud i trud moje mentorice, prof. Vesne Goje, tijekom školske godine isplatio. Ipak, 9. mjesto u državi nije mala stvar. Ostatak večeri prošao je u slavlju.

U petak, 27. travnja, u 10 sati održano je proglašenje pobjednika i svečana podjela priznanja i nagrada. Moje ime je pročitano i pohvaljen sam od Državnog povjerenstva. Nakon ručka smo se uputili u Zadar, sretni i zadovoljni što smo sudjelovali na državnom natjecanju iz matematike.

Tekst: Ivan Bratović, 8.b
Fotografije: Vesna Goja