Pljesak za…

Anđela pjevala na Simpoziju učitelja hrvatskoga jezika

Oko 400 učitelja i nastavnika iz Hrvatske okupilo se 7. studenoga 2012. u hotelu Olympia u Vodicama na četvrtom Simpoziju učitelja i nastavnika hrvatskog jezika pod nazivom ‘Čitanje za školu i život’.

Na otvorenju Simpozija Anđela Malinka, učenica 6.b razreda naše škole, otpjevala je Ave Mariju i oduševila učitelje.

Anđeoskim glasom oduševila učitelje

Simpozij učitelja i nastavnika hrvatskog jezika u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a pod nazivom ‘Čitanje za školu i život’ otvoren je sinoć nastupom ženske klape iz Šibenika, a nakon klape na pozornicu je izašla Anđela zapjevavši Ave Mariju bez glazbene pratnje. Tajac u dvorani i dugi pljesak, dokaz su da je Anđela oduševila sudionike Simpozija.

Ovaj će se Simpozij baviti čitanjem kao procesom razumijevanja književnog i neknjiževnog teksta uz naglašavanje temeljnog cilja nastave hrvatskog jezika – osposobljavanje učenika za jezičnu komunikaciju koja im omogućuje ovladavanje sadržajima svih nastavnih predmeta i uključivanje u cjeloživotno učenje.

U petak će se održati okrugli stolovi s temama: Književnost u novim medijima, Svrha nastave književnosti u školi, Neknjiževni tekstovi – zazor ili izazov, Razvijamo li čitalačku pismenost današnjom nastavom Hrvatskoga jezika.

Simpozij završava u subotu 10. studenoga 2012.

Fotografije: Nina Malinka