Slobodno vrijeme

‘Bajka o ribaru i ribici’ na naš način

‘Bajka o ribaru i ribici’ na naš način

Sve je počelo kada smo došli u peti razred i lektiru nismo morali pisati u bilježnicu, samo smo trebali biti kreativni. Zato smo Simona, Marija, Nola i ja dobile ideju da napravimo lutkarsku predstavu za sat lektire prema ‘Bajci o ribaru i ribici’.

Uz rad zajedno smo provodile slobodno vrijeme, radile, smijale se i zabavljale, a nismo ni slutile da ćemo predstavu izvoditi za studente sa Zadarskoga sveučilišta i učenike 5.a razreda.

Kreativno slobodno vrijeme

Izrada rekvizita

Prvi dan kada smo počele raditi, Nola je kasnila ali je ubrzo došla. Kada smo se skupile, prvo smo razvijale ideje kako će što izgledati. Svaka je od nas iznijela svoje zamisli, a onda smo o svakoj raspravljale. Napokon smo se dogovorile i počele s radom.

Imali smo vremena gotovo cijeli listopad pa smo se sastajale popodne kad bismo bile slobodne. Tako su svakim danom nastajale nove slike i lutke. Sve smo se više divile djelima svojih ruku. Polako smo dovršili i pozornicu. Sad je još samo trebalo naučiti tekst i pomicati lutke. Ono što nismo mogle odglumiti s lutkama, ispripovijedala je Simona, a profesorica Kovač nam je nakon predstave rekla da se pripovjedač zove narator.

Na satu lektire

Na satu lektire imale smo premijeru, kako se to zove u kazalištu. S promjenom pozadinskih slika pomagali su nam Borna i Fran. Bile smo uzbuđene, ali i ponosne jer smo dobile veliki pljesak, a učiteljica je naš trud, rad i kreativnost nagradila peticama, ali i rekla da će pozvati studente sa Zadarskoga sveučilišta da gledaju našu predstavu.

Taj 31. listopada 2017. pamtit ćemo zauvijek.

Pred studentima

Za nekoliko dana gosti na satu Hrvatskoga jezika bili su studenti Odsjeka za hrvatski jezik i književnost sa svojom profesoricom Kornelijom Kuvač-Levačić. Zajedno s njima naši prijatelji iz razreda ponovo su gledali predstavu, no i jedni i drugi bili su oduševljeni, a profesorica Kuvačić-Levak nas je pohvalila.

Još jednom dobili smo veliki pljesak.

Igrali smo u 5.a razredu

Učiteljica hrvatskoga jezika Vesna Milanja čula je za naš uspjeh pa nas je pozvala da predstavu održimo na satu hrvatskoga u 5.a razredu. Nakon predstave pričali smo im kako smo izradili rekvizite. Naše djelo ih je inspiriralo i nadahnulo. Jako smo se ugodno osjećali dok smo glumili.

Bilo je to divno iskustvo i odlično provedeno slobodno vrijeme.

Tonka Jelenić, 5.b

fotografije Ivana Jakovac