Pljesak za...

Čitam knjige na engleskom jeziku

Rebeka Surać 2. na državnom Natjecanju iz engleskoga jezika

 Na 22. državnom Natjecanju iz engleskoga jezika učenica 8. c razreda Rebeka Surać ostvarila je drugo mjesto, što je najbolji plasman naše škole na državnim natjecanjima iz engleskoga jezika dosada.

Državno je natjecanje održano od 11. do 13. travnja 2016. godine u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir na Krku. Rebeka je postigla 92 boda od mogućih 100.

Čitam knjige na engleskom jeziku

Na natjecanju je sudjelovalo 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi usmeni. Evo što je Rebeka rekla o natjecanju i svojim budućim planovima:
“Na sudjelovanje u natjecanju iz engleskoga jezika potakla me profesorica Sonja Kazija koja mi predaje još od četvrtoga razreda, a u osmom razredu sam pohađala i dodatnu nastavu koju je vodila mentorica prof. Sandra Perić. Uz to idem i u Langliu, školu stranih jezika.

Što se tiče upisa u srednju školu, planiram upisati prirodoslovno-matematički smjer Gimnazije Franje Petrića jer me više zanimaju prirodni predmeti od društvenih. Dodatno sam proširila svoje znanje engleskog jezika uz gledanje filmova i serija te čitanje knjiga koje nisu objavljene na hrvatskom jeziku.”

Napisala i fotografirala: Josipa Dujić

Ostale fotografije Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk