Iz škole

Ekoradionice prvaša

Atana Grbić, Linda Šušteršić i Vesna Đili s prvašima
Atana Grbić, Linda Šušteršić i Vesna Đili s prvašima
Atana Grbić, Linda Šušteršić i Vesna Đili s prvašima

Članice udruge „Eko – Zadar“ Atana Grbić i Linda Šušteršić te Vesna Đili, stručna suradnica za promidžbu i edukaciju u zadarskoj „Čistoći“ u suradnji s razrednim učiteljicama održale su od 24. travnja do 2. svibnja. 2013. likovne ekoradionice s učenicima prvih razreda.

Učenici su oslikavali platnene torbe.

Nove kreacije platnenih torbi

Prije praktičnog rada, djeci su na zanimljiv i edukativan način uz pomoć PP prezentacije prikazali štetnost sve veće uporabe plastičnih vrećica i plastične ambalaže za naš okoliš.

Djeca su, između ostalog, saznala da se u prirodi plastične vrećice razgrađuju stotinama godina, a nerijetko ih nalazimo odbačene u prirodi gdje zagađuju šume, rijeke i more te ugrožavaju opstanak mnogih živih bića.

Osim platnenih torbi, koje su sašivene od starih stolnjaka zadarskih hotelskih kuća, na koje su učenici s radošću ostvarili svoj likovni izražaj, i koja će im zasigurno postati omiljena i rado korištena torba, učenici su na poklon dobili i didaktičku slikovnicu “Praktični savjeti Eko-Mace”.

Pri darivanju naše ekogošće nisu zaboravile ni roditelje naših učenika; djeca su ponijela kući “Vodič kroz pravilno odlaganje otpada” i žutu vrećicu za prikupljanje pet ambalaže.

Ove radionice „Eko – Zadra“ u našoj su školi održane ove godine u sklopu projekta “I ja sam dio prirode” koji sufinanciraju Čistoća d.o.o. – Zadar, Zadarska županija i Grad Zadar.

Tekst i fotografije: Zvjezdana Barić

Oznake