Slobodno vrijeme

Fotodani mladih 2013

Gornji rakurs
Gornji rakurs
Gornji rakurs

U Zadru su 2. svibnja 2013. otvoreni 3. fotodani mladih. Cilj im je okupiti mlade fotografe i pružiti im priliku da pokažu što mogu i znaju te dobiju priznanje svojih vršnjaka, ali i struke.

U sklopu Dana fotoradionicu za filmaše Z(k)adra i novinare Koraka održao je Angelo Virag.

Bivši učenik poučava sadašnje

Osim natjecateljskog dijela, novost u Fotodanima mladih je festivalski dio programa. Mnoštvo radionica, predavanja, izložaba, mini fotonatjecanja te Mala škola fotografije samo su dio programa.

U dio Male škole fotografije uključili su se već prvoga dana novinari Koraka. Cilj je bio naučiti kako snimiti dobru novinarsku fotografiju. Stoga su mladi fotografi u našoj školi organizirali predavanje koje je vodio Angelo Virag, nekadašnji član naše Filmske družine Z(k)adar o kojem trenutno filmska ekipa snima film.

Angelo je fotografskim poletarcima pokazao na što trebaju skrenuti pažnju pri fotografiranju, objasnio im što je zlatni rez, kako snimiti dobar kadar, što staviti u okvir fotografije.

Filmaši i novinari bili su zadovoljni radionicom, a naročito s činjenicom da je i Anđelo nekada sjedio u njihovim klupama, a danas poučava učenike svoje nekadašnje škole.

Tekst i fotografije: Ana Grgica Knežević, 7.r.

Više o Fotodanima mladih saznajte na fotodanimladih.com.hr/.

.