Iz škole

Humanitarna akcija “Vukovaru ZaDar”

darovano je puno pekmeza
darovano je puno pekmeza
darovano je puno pekmeza

Humanitarna akcija ˝Vukovaru ZaDar˝ nastavlja se i ove godine. Po šesnaesti put darivat će se najpotrebitije obitelji Vukovara osnovnim životnim potrepštinama.

Akciju organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar u suradnji s Gradom Zadrom i Zadarskom županijom.

Pekmez za vukovarske obitelji

Naša je škola prikupljala pekmez, a u drugim školama se prikupljao još i šećer, tjestenina, riža, brašno, šamponi, ulje i detrđenti. Svake godine organizatori se nadaju da će to biti posljedna akcija i da će sljedeća biti u znaku prijateljstva, druženja, pjesme. Nažalost, gospodarska kriza se nastavila i treba pomoći prijateljima i pokazati da nisu zaboravljeni.

 

vrijedne ručice za prijatelje
vrijedne ručice za prijatelje
paketi pomoći
paketi pomoći

Paketi pomoći prikupljat će se u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje, dok će se vrhunac akcije odvijati u subotu, 7. prosinca 2013. godine od 9 : 30 do 13 : 00 sati na Narodnom trgu uz prigodan glazbeni program. Tamo, kao i pred Arheološkim muzejem prodavat će se radovi djece iz dječjih vrtića, kako bi se prihod od prodaje donirao Vukovaru. Konvoj za Vukovar kreće 9. prosinca 2013. u 8 : 30 sati.

Katarina Strgačić, 8. r.