Pljesak za…

Još jedan uspjeh

U Makarskoj je od 13. do 15. svibnja 2012. održano državno Natjecanje iz engleskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola. Sudjelovalo je 36 učenika osnovnih škola. Iz Zadarske županije bilo nas je četvero.

Našu sam školu predstavljao ja, Ivan Bratović, a sa mnom u pratnji bila je prof. Dunja Sovitti.

Još jedno državno natjecanje

U Makarsku smo krenuli u nedjelju u popodnevnim satima. Na odredište smo stigli navečer, smjestili se u hotel te prisustvovali otvorenju Natjecanja.

Natjecanje se održavalo u OŠ oca Petra Perice te je bilo podijeljeno u dva dijela – pismeni i usmeni dio. Prvog smo dana natjecanja pisali test koji se sastojao od eseja, slušanja s razumijevanjem, razumijevanja pročitanoga teksta i uporabe jezika nakon čega su objavljeni rezultati privremenoga poretka. Prvog sam dana zauzeo 8. mjesto.

Drugog dana svi učenici pristupili su usmenom dijelu ispita nakon čega je objavljena ljestvica konačnog poretka i proglašeni su pobjednici. Na konačnoj sam ljestvici zauzeo 12. mjesto. Bio sam razočaran jer sam pao s 8. mjesta na 12., ali ipak presretan i ponosam što sam se uopće izborio za sudjelovanje na državnom natjecanju.


U društvu sa zadarskim natjecateljima

Svim učenicima uručene su pohvalnice za sudjelovanje na državnom Natjecanju, a najboljim učenicima uručena su priznanja. Svim mentorima učenika i članovima Državnoga povjerenstva, koji su izrađivali testove, ispitivali učenike i ispravljali testove uručene su zahvalnice.

Nakon dodjele nagrada uputili smo se u Zadar, sretni i zadovoljni postignutim rezultatima.

Ivan Bratović, 8.b