Pljesak za...

Na natjecanju mladih tehničara

Lara na državnom 58. Natjecanju mladih tehničara

U  Primoštenu je od 30. ožujka do 1. travnja 2016. održalo 58. po redu državno Natjecanje mladih tehničara. Sudjelovali su učenici iz cijele Hrvatske, a našu je školu, i ove godine, u području fotografije predstavljala učenica 8. b razreda, Lara Čačić ostvarivši veliko 13. mjesto.

Fotografijama Šibenika do 13. mjesta

Učenici su se natjecali u mnogim kategorijama tehničke kulture od elektrotehnike i robotike do modelarstva i orijentacije u prostoru. Lara je sudjelovala u području fotografije.

Državno se natjecanje sastoji od tri dijela: pisanje ispita iz tehničke kulture, izrada rada i obrana rada. Nakon ispita natjecatelji iz područja fotografije išli su u grad Šibenik gdje su imali zadatak fotografirati na temu Svjedoci prošlih vremena. Lara je fotografirala mnoge motive grada Šibenika, a od samo nekoliko odabranih slika izradila je plakat u svrhu natjecanja, te ostvarila 13. mjesto.

Lara s mentoricom Arankom Kecman od petoga razreda sudjeluje na državnim natjecanjima mladih tehničara. U 5. razredu sudjelovala je u području maketarstva i modelarstva, u  6. iz područja graditeljstva, a u  7. i 8. razredu u području fotografije što predstavlja jedinstven uspjeh za učenicu, mentoricu, ali i OŠ Stanovi.

Zbog svojih je uspjeha već drugu godinu zaredom nagrađena Ljetnom školom tehničke kulture koja se održava u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Napisala: Tina Jukić

Fotografirala: Lara Čačić