Zadarski kantunić

LiDraNo 2012. – smotra učeničkog stvaralaštva

LiDraNo, hrvatska školska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, održana je jučer, 31. siječnja 2012. u OŠ Šimuna Kožičića Benje gdje se okupilo 130 učenika iz devet zadarskih i tri osnovne škole iz prstena: Preka, Neviđana i Sali.
Učenici škole domaćina pripremili su prigodni program, a LiDraNo je otvorio ravnatelj škole Marko Marin zahvalivši se povjerenstvima i mentorima koji su predano radili s učenicima.
Nazočne je pozdravila i Dorotea Kamber-Kontić, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru.


Sudionici gradskog LiDraNa natjecali u pet izričaja: literarnom, novinarskom, pojedinačnom i grupnom dramsko-scenskom i filmskom izričaju. Učeničke radove ocjenjivala su tročlana povjerenstva, sastavljena od ljudi iz struke.

Na Županijsku smotru LiDraNo 2012., koja će se održati 20. veljače u istoj školi, plasirali su se učenici s najboljim radovima u svim izričajima:
U literarnom izričaju najbolji su bili: Leticia Hajnc, Mate Španić, Marta Petrić, Karmen Sorić, Marija Miljanić, Lucia Mađerić, Andrija Marković, Paula Pešušić, Lucija Žilić, Vice Pantalon i Nina Žužić.


U kategoriji za novinarski izričaj predloženi su Tonka Hrboka, Zara Škibola, Teo Fain, Klara Gauta, Dora Klarić, Petra Vidaić, Marija Strgačić i Ivan Bratović.
U kategoriji videofilmsko stvaralaštvo idu Dominik Rudić i Dino Nižić.


Najbolji u pojedinačnom dramskom stvaralaštvu bili su Sunčica Magašić, Nika Jukić, Luka Milin, Iva Lukić, Martin Kranjčec, Marko Stipčević, Dora Stipčević, Mia Jurjević i Baldo Karinja.
U grupnom dramskom stvaralaštu na županijskoj smotri pokazat će što znaju učenici iz OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ „Petar Lorini“ Sali, POŠ Nova, OŠ Smiljevac te iz OŠ Zadarski otoci.

 

Tekst: Ivan Bratović, 8.r.
Fotografije: Marija Strgačić, 8.r.