Pljesak za…

Lijepo je biti u društvu najboljih

LiDraNo 2012, smotra učeničkog stvaralaštva, za osnovne škole održan je od 15. do 17. travnja u Turističkom naselju Solaris u Šibeniku. U hotelu Ivan bilo je radno i veselo.

Našu su školu predstavljale urednice Koraka Petra Vidaić i Marija Strgačić te voditeljica Slavica Kovač. Koraci su dobili samo riječi hvale.

Pohvale su pljuštale sa svih strana

Na smotru je pozvano 20 školskih listova iz cijele Hrvatske, od toga 15 tiskanih i 5 internetskih. Među tih pet našli su se i Koraci.

Nakon otvorenja izložbe školskih listova, naravno samo onih tiskanih, jer se internetski nisu imali gdje vrtjeti, članovi povjerenstva za školske listove Srećko Listeš, Marko Baus i Borna Lulić govorili su o tiskanim izdanjima i nizali pohvalu za pohvalom. Nestrpljivo smo čekali da progovore o internetskim izdanjima, no morali smo čekati poslijepodnevni okrugli stol.


Član prosudbenog povjerenstva Srećko Listeš govori o Koracima

Poslijepodnevni razgovor bio je gotovo u cijelosti posvećen internetskim izdanjima. Pokazano je svih pet listova/portala, a među njima su se isticali Koraci kao najbolje internetsko izdanje.

Vaša je web stranica još uvijek uzor drugima

Upitali smo članove povjerenstva što misle o Koracima. Evo što su rekli.

Borna Lulić:

Za Korake znam već dugi niz godina. Prije sam vas čitao u tiskanom obliku, a sada vas imam prilike pratiti na internetu. Oduševljen sam, sjajni ste, pametni ste, aktivni ste. Dokaz da ste i na državnom LiDraNu već dugi niz godina,  samo potvrđuje vašu kvalitetu i vaše pravo izvješteno novinarsko pero, u ovom slučaju tipkovnicu.

Za vas ne mogu dati nijednu primjedbu. Jednostavno ste stručni, znate svoj posao, imate sjajnu voditeljicu. Brojna ste novinarska ekipa. Imate dugo iskustvo. Stvarno, samo tako s marom, s ljubavlju, sa strašću nastavite.

Budite i dalje hrabri, pišite o temama o kojima drugi ne pišu. Nastavite marljivo voditi bilješke o školi i izvan nje. Jednostavno potičete druge učenike da se usude misliti svojom glavom, da budu svoji, da budu kreativni, da budu aktivni u svom životu. Jednostavno, neka šire svoje horizonte i svoj duh koji se manifestira kroz hrabrost, prijateljstvo, dobrotu, kroz sve ono što odlikuje pravog čovjeka.


Članovi prosudbenog povjerenstva

Srećko Listeš:

Za vas je sreća što imate sjajnu filmsku skupinu. Malo ironično rečeno, sreća je i što ste ostali bez novca te se odlučili okušati u digitalnoj izradi.

Vaša je web stranica još uvijek uzor drugima. Prvi ste koji ste ispunili svoj list mnogim sadržajima koje digitalni svijet podržava (video, zvučni zapisi) što zasigurno možemo očekivati i od drugih web stranica idućih godina.

Tekst: Petra Vidaić
Fotografije: Marija Strgačić