Pljesak za…

Literarni doživljaj LiDraNa 2014.

u društvu s Enesom Kiševićem
u društvu s Enesom Kiševićem
u društvu s Enesom Kiševićem

Prošli sam vikend provela u Primoštenu na državnoj smotri LiDraNo 2014. koja je održana od 23. do 27. ožujka. Predstavila sam se svojom pjesmom Život. Bila sam vrlo iznenađena kad je pjesma prošla na državnu smotru jer je to za mene bio samo još jedan domaći rad.

Nezaboravno iskustvo

Uz potporu profesorice i mentorice Dinke Golem i male pomoći stručne ruke moj je rad dospio u Primošten. U povjerenstvu za literarne radove bili su: dr. sc. Vlasta Erdeljac, Dubravko Jelačić Bužimski, Enes Kišević, Zorica Klinžić, Miroslav Mićanović te još dvojica koji nisu bili prisutni Zoran Ferić i Damir Miloš.

Otvorenje smotre

Priredba otvorenja održana je prvi dan gdje su Zorica Klinžić, ravnatelj Osnovne škole Brodarica (škola domaćin) i ravnatelj AZOO-a Vinko Filipović održali uvodni govor.

s Dorom Klarić
s Dorom Klarić

Mnoštvo literarnih radova

No sljedeći dan nije bilo tako mirno. Svatko je trebao poći na svoju stranu, a ja sam naravno otišla u dvoranu koja je tih par dana bila specializirana za literarne radove. Svi su sa strepnjom čekali komentar povjerenstva.

Na uvodnom je dijelu svaki član povjerenstva održao kratak govor o radovima općenito. Posebno mi se svidjelo kad smo u malenim skupinama po šestero s jednim članom poverenstva komentirali svaki rad posebno. Ja sam bila u grupi Vlaste Erdeljac koja je moj rad posebno pohvalila. U svojem društvu nisam susrela mnogo ljudi koji su zainteresirani za neka umjetnička događanja pa me iznenadio broj učenika koji su sudjelovali na ovoj smotri. Bilo je tu još mnogo drugih radova koji su mi se jako svidjeli.

na završnoj priredbi
na završnoj priredbi

Završna priredba

Treći i posljednji dan, kad smo svi bili tužni što odlazimo, održala se završna priredba na kojoj sam pročitala svoj rad i dobila pljesak od publike. Ovo je jedno nezaboravno iskustvo.

Karla Miletić, 8. r.