Pljesak za…

Lara i Luka 1. mjesto

Luka i Lara sa svojim radovima
Luka i Lara sa svojim radovima
Luka i Lara sa svojim radovima

Pljesak ovaj put upućujemo Lari Čačić i Luki Koritniku, učenicima naše škole koji su na Županijskome natjecanje mladih tehničara Zadarske županije, osvojili dva prva mjesta u graditeljstvu te maketarstvu i modelarstvu.

Sa svojom mentoricom Arankom Kecman idu na Državno natjecanje u Primošten.

Mlade nade tehničkoga stvaralaštva

Županijsko natjecanje mladih tehničara – učenika osnovnih škola i pomlatka udruga tehničke kulture Zadarske županije u školskoj 2013./2014. godini održano je u petak, 7. ožujka 2014. godine s početkom u 9 sati, u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru gdje se natjecalo 95 učenika.Natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije:

  • H-kategorija – redoviti i izborni program, program dodatne nastave i izvannastavni program tehničke kulture. U H-kategoriji postoji sedam područja tehničke kulture: maketarstvo i modelarstvo (V. razred), graditeljstvo (VI. razred), obrada materijala (VII. razred), strojarske konstrukcije (VII. razred), elektrotehnika (VIII. razred), elektronika (VIII. razred) te robotika (V. do VIII. razred).
  • P-kategorija – izvannastavni i izvanškolski program.
natjecanje u tijeku
natjecanje u tijeku

Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja (45 minuta), izrade tehničke tvorevine (praktičnog rada – 90 minuta) te predstavljanja tehničke tvorevine (5 minuta).

Marcela, Luka i Lara
Marcela, Luka i Lara

Na županijskom natjecanju sudjelovala su tri učenika naše škole: Marcela Bacalja, 5. r., Luka Koritnik, 5. r. i Lara Čačić, 6. r.

Luka je osvojio 1. mjesto
Luka je osvojio 1. mjesto

Državno natjecanje održat će se u Primoštenu od 2. do 4. travnja za učenike naše škole koji su osvojili 1. mjesta: Luka Koritnik, u maketarstvu i modelarstu, a Lara Čačić u graditeljstvu.

Tekst: Lara Čačić, 6. r.
Fotografije: Aranka Kecman
Ana Grgica Knežević, 8. r.