Pljesak za...

‘Loreti i Nori’ dvije nagrade

‘Loreti i Nori’ dvije nagrade

Na 55. izdanju Revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece koja se odvijala u Sisku od 28. rujna do 1. listopada 2017. Film ‘Loreta i Nora’ osvojio je čak dvije nagrade: 1. nagradu dječjeg žirija i 2. nagradu ocjenjivačkoga suda Revije!

Nagrade bez autora filma

Četiri dana filmske svečanosti u Sisku, nažalost protekla su bez autorica dvostruko nagrađenoga filma Loreta i Nora Eme Dražić, Ivane Bakarić i Laure Stilinović.

Dvije osvojene nagrade za isti film

Kako je film uvršten u službenu projekciju četiriju festivala: Smotru školskoga filma, Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece, Mali DOKUart i DUFF zbog nedostatnog budžeta škole, nismo mogli otići na Reviju. Bili smo vrlo žalosni. No, obavijest naše voditeljice prof. Kovač koja nas je obavijestila da smo nagrade osvojili jako nas je obradovala. Kasnije smo saznali da smo bili jedina ekipa koja je dobila nagradu, čak dvije, a nismo bili na reviji. Film Loreta i Nora osvojio je 1. nagradu dječjeg žirija i 2. nagradu ocjenjivačkoga suda Revije.

Jedini film na Reviji nagrađen dvjema nagradama

Na 55. reviju prijavljena su čak 292 filma, a za natjecanje odabrano 77 pa je uspjeh naših filmaša iz Z(k)adra time još veći. O najboljim filmovima odlučivali su ocjenjivački sud Revije i žiri djece. Ocjenjivački sud činili su Maja Flego, savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, direktor fotografije Boris Poljak te animatorica Petra Zlonoga. Žiri djece činilo je 27 učenika iz osnovnih škola Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Braće Ribar i OŠ Galdovo.

Film Loreta i Nora jedini je film na Reviji nagrađen od oba žirija. Svakako treba naglasiti da dječji žiri nije dodijelio drugu i treću nagradu.

Ema Dražić, 8. r.