Trenutci zabave

Mali glazbenici 5. b razreda

Jakov
Jakov
Jakov

Neki učenici 5. b razreda osim osnovne škole pohađaju i glazbenu školu. To su moji prijatelji Barbara Dujela, Jakov Košta, Luka Sabalić i Luka Koritnik. Među njima sam i ja – Marcela Bacalja.

Jakov, Luka Sabalić, Luka Koritnik i Marcela pohađaju Glazbenu školu „Blagoje Bersa“, a Barbara pohađa Glazbenu školu „Sv. Benedikt“.

Tri glasovira, gitara i truba

Jakov, Barbara i ja sviramo glasovir, Luka Sabalić svira gitaru, a Luka Koritnik trubu. Učenici su vrijedni i svaki dan vježbaju po sat vremena. Skladbe koje uče na početku su teške za naučiti, ali kad se malo bolje vježba sve se da savladati.

Učenici su se upisali u glazbenu školu zbog različitih razloga. Neki su voljeli glazbu, neki su htjeli svirati neki instrument, a neki su poticaj dobili u obitelji. U svakom slučaju svirati im je jako zanimljivo.

Učenici koncerte i produkcije imaju za blagdane i posebne prigode. Svi vole čuti veseliju glazbu pa tako i naši glazbenici. Uvijek je ljepše svirati uz vesele doživljaje. Nadamo se da ćemo uvijek pamtiti naše koncerte i da ćemo ih zadržati u lijepome sjećanju.

Marcela Bacalja 5. r.