Trenutci zabave

„Anđela“ na 3. SLAFF-u

3. SLatinski Amaterski Filmski Festiva
3. SLatinski Amaterski Filmski Festiva
3. SLatinski Amaterski Filmski Festiva

Teći SLatinski Amaterski Filmski Festival – SLAFF održan je od 18. do 20. travnja 2013.

Među devet osnovnoškolskih filmova i jednog srednjoškolskog, u konkurenciji se našao i film naše Filmske družine Z(k)adar „Anđela“.

Što je SLAFF

SLAFF je festival koji promiče filmsku kulturu i amatersko filmsko stvaralaštvo učenika, popularizira film, podiže kulturno obrazovanje mladih te obogaćuje kulturni život grada i županije. 3. SLAF poprimio je međunarodni karakter. Uz filmove iz Hrvatske pristigli su radovi i iz Bosne i Hercegovine.

Organizator ovog filmskog natjecanja amaterskih dokumentarnih i igranih filmova je Srednja škola Marka Marulića iz Slatine.

Dodjeljuju se dvije nagrade: za najbolji dokumentarni film i najbolji igrani film. „Anđela“ je prikazana u konkurenciji dokumentarnih filmova iz Zagreba, Splita, Bjelovara, Našica, Strahoninca, Virja i Slatine.

U kategoriji amaterskog dokumentarnog filma nagrađen je film “Ne ustajem na lijevu”, OŠ M. J. Zagorke iz Zagreb. Valja napomenuti da su oni nagradu dobili i na prošlogodišnjem festivalu filmom „Škola na kotačima“. Zagovci su bili gosti urednici u prošlogodišnjim Koracima.

U kategoriji amaterskog igranog filma nagrađen je film “Kokice”, OŠ J. Zorića iz Dugog Sela. Ekranizacija je to piče Zlatka Krilića „Ona i ja“.

Nagrađene filmove možete pogledati na stranici slatina.net.

Tekst: Ana Grgica Knežević, 7.r.

Oznake