Trenutci zabave

Pet najboljih filmova

Igre gladi 2
Igre gladi 2
Igre gladi 2

Zanima vas kako ispuniti vrijeme nečim zabavnim ali i korisnim? Moja preporuka bi bila gledanje filmova. Uz njih vrijeme će vam brže proći, a sigurno ćete i nešto novo naučiti.

Uz to, odlazak u kino je odlična prilika za druženje s prijateljima ili obitelji.

Malo fantastike, malo horora, malo trilera

Proteklu 2013. godinu obilježili su mnogi izvanredni filmovi. Evo moje lista 5 najboljih filmova koji su me ostavili bez daha i dugo nakon njihova gledanja tjerali na razmišljanje.

Igre gladi: Plamen

Film fantastične akcije snimljen u SAD-u 2013., nastavak je filma Igre gladi koji je 2012. oborio rekord gledanosti. Nakon što je osvojila 74. igre gladi, Katniss Everdeen (glumi ju Jennifer Lawrence, prošlogodišnja dobitnica Oscara) vraća se kući sa svojim vjernim prijateljem Peetom Mellarkom. No ubrzo moraju ponovno napustiti obitelj i prijatelje te se vratiti na put opasne borbe do smrti. Ako su vam se svidjeli filmovi, a vjerujem da jesu, o Harryu Potteru i Sumrak saga, zasigurno će vam se svidjeti i ovaj film.

Prizivanja

Volite li horore, ovo je film za vas. Temeljen na istinitim događajima Conjurin predstavlja priču kako su svjetski priznati istražitelji paranormalnih aktivnosti Ed i Lorraine Warren pozvani pomoći obitelji koju je terorizirala prisutnost sila tame nastanjena u njihovoj kući na osami.

Prizivanja
Prizivanja

Hobit: Smaugova pustoš

Drugi dio filmskoga Hobita nastavlja pratiti avanture Bilba Bagginsa u epskoj misiji ponovnoga osvajanja Pustogore i vraćanja izgubljenoga kraljevstva Erebora. Pripremite se na tri sata dobre zabave.

Gravitacija

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) medicinska inžinjerka odlazi na prvu misiju. Uz nju je iskusni astronaut Matt Kowalski (George Clooney). Rutinska misija završava katastrofom. Letjelica je uništena, a Stone i Kowalski ostaju sami u tami svemira… Film je proglašen najboljim SF-om snimljenim u zadnje vrijeme.

Redatelj filma Alfonso Cuaron dobio je Zlatni globus, a film ima deset nominacija za Oscara među kojima je i nominacija za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

Gravitacija
Gravitacija

Majstori iluzije

Izvrstan triler: 4 nevjerojatna mađioničara. 3 nemoguće pljačke. 1 milijarda dolara.

FBI agenti prate grupu iluzionista koji pljačkaju banke tijekom svojih izvedbi, a publiku nagrađuju ukradenim novcem.

Iluzije
Iluzije

Dora Hrboka, 7. r.
Fotografije s interneta

Oznake