Pljesak za...

Među 50 najboljih filmova

Među 50 najboljih filmova

 

Ovogodišnja smotra hrvatskog školskog filma održana je u Velikoj Gorici od 21. do 23. rujna 2016. Našu je  školu na Smotri predstavljala Filmska družina Z(K)ADAR s reportažom Čitamo li. Osim u filmovima, uživali smo u druženju i novim prijateljstvima te u razgledu grada.

Čitamo li na 4. Smotri školskoga filma

Ove je godine na Smotru prijavljeno nešto više od 100 filmova. Ravnateljica Agencije, Jadranka Žarković-Pečenković, na otvorenju je istakla kako je na pristiglim filmovima radilo više od tisuću učenika pa raduje sve veći broj učenika uključenih u filmsko stvaralaštvo.

Ponosni na svoj film

Prosudbeno povjerenstvo za Smotru je odabralo 51 film različitih žanrova. Bilo je tu dokumentarnih, igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, a na Smotri su bili učenici osnovnih i srednjih škola iz različitih županija.

Mene je posebno radovalo sudjelovanje naše filmske družine Z(K)ADAR i činjenica da sam ja predstavljala naš film. Nažalost ostali autori našeg filma, a to je timski rad, nisu mogli na Smotru zbog novih kriterija AZOO-a.

Našu televizijsku reportažu Čitamo li  ostali su školarci i njihovi mentori s platna otpratili gromoglasnim pljeskom.

Nova filmska prijateljstva

Filmovi su prikazivani u dvorani za predavanje na Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, a okrugli stol Povjerenstva s učenicima u OŠ Eugena Kumičića, koja je bila domaćin Smotre.

Osim razgovora, predavanja i prikazivanja filmova imali smo priliku i upoznati grad te steći nove prijatelje. Upoznala sam mnogo novih prijatelja iako smo u Velikoj Gorici bili samo tri dana. Mnogi od njih žive daleko , ali za prijatelje ne postoji granica. Još smo u kontaktu i razgovaramo svaki dan. Jako mi nedostaju, ali se nadam da će me neki od njih, kako su i sami rekli, posjetiti u Zadru ili ćemo se ponovno sresti na idućoj Smotri filma.

Dani mi nikad nisu brže prolazili, ali kako kažu sve što je dobro kratko traje. Naša škola je postigla veliki uspjeh na Smotri. Prosudbeno je povjerenstvo pohvalilo naš rad. Bilo je to lijepo iskustvo poput predivna sna.

Napisala: Tina Jukić 7. r

Fotografirala. Suzana Phillips, prof.