Iz škole

Nagrada s Nove TV

Nagrada s Nove Tv

Ema, Kata, Lara, Paola, Mia i ja odlučile smo za lektiru “Voda” Vladimira Nazora, snimiti kratku reportažu o suši na Braču. Video je završio na Facebooku, imali smo preko sto lajkova, video su dijelili više puta, a mi presretne jer smo uspješno završile zadatak i naučile nešto novo.

Slobodan odabir prikaza lektire

Zahvaljujući našoj profesorici hrvatskoga jezika Slavici Kovač, svaku lektiru napravimo na drugačiji način. Jedni su napravili kviz znanja iz lektire, a moje prijateljice i ja snimile smo zamišljenu reportažu za Novu TV. Naravno, preuzele smo uloge voditelja Dnevnika, ali i novinara koji se javljaju izravno u program. Ideja mi je sinula sasvim slučajno, gotovo neplanirano. Trebalo je razraditi ideju, napraviti mikrofon, improvizirati studio, na kraju montirati reportažu. Kako nas je bilo malo, svatko je glumio nekoliko uloga, a kako bi sve bilo još zanimljivije, pozvali smo moga tatu da s nama glumi.

Tko je sudjelovao

U ulogama voditelja našle su se Kata Veršić i Ema Dražić, ostali reporteri bili su Lara Pedić, Paola Brnin i ja, a jednu od prolazica glumila je Mia Pinčić. U montiranju videa nam je pomogla naša prijateljica, osmašica Mia Jurjević.

Dobar glas daleko se čuje

Zahvaljujući Katinoj mami, video je dospio i do Nove TV koja se oduševila našim uratkom pa su nas odlučili nagraditi. Svaka je od nas dobila planer i kemijsku olovku. Jako smo ponosne i nadamo se da ćemo i dalje lektiru činiti ovako zanimljivom.

Ana Paola Potočnjak,7. r.

Pogledajte VIDEO