Pljesak za…

“Nasmiješeno sunce” za najljepši vrt

Danas su dodijeljene nagrade ”Nasmiješeno sunce” najboljim turističkim djelatnicima na području grada Zadra.

Ponosni smo što se među nagrađenima našla i naša škola. Nagrada je dodijeljena za najljepši vrt, a u ime škole primila ju je ravnateljica Jurka Šaban.

Sunce se nasmiješilo našem vrtu

U Gradskoj loži u 9,00 sati nagradu ”Nasmiješeno sunce” dodijelio je Grad Zadar, u suradnji s s HGK – Županijskom komorom Zadar, Obrtničkom komorom, Turističkom zajednicom Zadarske županije, Turističkom zajednicom grada Zadra i Udruženjem obrtnika Zadar.

Priznanje se dobivalo za najbolje turističke objekte i sve što je Zadar mogao ponuditi našim turistima.

Naš je školski vrt, uz već brojna priznanja, dobio i ono koje izaziva osmijeh baš kao i naziv nagrade “Nasmiješeno sunce”. Nagrada je vrlo ugodno iznenađenje, a na natječaj nas je prijavila bivša učenica naše škole.

Nagradu ravnateljici uručio je gradonačelnik Zadra, gospodin Zvonimir Vrančić, poručivši da su upravo oni detalji koji čine impresivnu cjelinu slike našeg grada.

”Nasmiješeno sunce” slavi mali jubilej – dodjeljuje se već 10. godinu.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole ”Blagoje Bersa”: Dora Kanjer, Ana Ivanov, Lucija Paleka i Manuela Barić.

Priznanja su dobili restoran Bruschetta, caffe bar Porthos, konoba ”K Marjanu”. Za najbolji novi suvenir zaslužna je Antonija Gospić – nakit od žice i stakla za Muzej antičkog stakla, a najljepši izlog je zaslužna poklon-galerija ”Bambola”.

Vesna Gregov proglašena je najboljim turističkim informatorom, Tomislav Karamarko najboljim kuharom, Hrvoje Rončević najboljim konobarom. Najbolji prodavač je Ernest Verunica, najbolji policajac Tomislav Stipanov, a najbolji čistač Vjekoslav Lenkić.

Za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone posebna priznanja pripala jsu restoranu Atrij, hotelu baština ”Art hotel Kalelarga”, Boutique hostelu ”Forum”, noćnom baru ”Ledana”, Dubravku Vitlovu, zadarskom čokolatijeru, te Laudatu d.o.o. za DVD ”Lk. 2,25 – priča o sv. Šimunu”.

Tekst: Petra Drača, 8. r.
Fotografije: Anđela Brkljača, 8.r.