Slobodno vrijeme

Novinari Koraka na Hrvatskom radiju

Iako su svjedodžbe podijeljene i školski praznici su u tijeku, u utorak 3. srpnja vratili smo se u školu. Povod: snimanje radijske emisije Čičak koja je emitirana u petak 6. srpnja 2012. na Prvom programu Hrvatskoga radija u 17,30 sati.Emisiju je snimala i vodila poznata radijska voditeljica i urednica Višnja Biti.

U Čičku na Prvom programu HR-a

Učionicu smo ovaj put zamijenili školskim vrtom gdje su nas dočekale naša voditeljica filmske i novinarske družine, profesorica Slavica Kovač i voditeljica i urednica na Hrvatskom radiju Višnja Biti. Tema emisije je naš školski list Koraci.

Malo društvance učenika petog i šestog razreda okupilo se u krug i snimanje emisije moglo je započeti. Voditeljicu je zanimalo hoćemo li i za vrijeme praznika uređivati Korake. Aktivno, kao u vrijeme nastave, svakako nećemo, no kad se vratimo u klupe puni doživljaja, sigurno ćemo dio objaviti i u Koracima.

A što će novinari raditi za vrijeme praznika? Martin i Ivan bave se ribolovom, sportskim i rekreativnim. Dok Martin više voli sportski, Ivan radije s djedom lovi na parangal. Mia će slikarski štafelaj zamijeniti kupanjem i posjetom djedu u Bosnu, a dio odmora provest će u Preku.

[ca_audio url=”https://koraci.com.hr/wp-content/uploads/20120706_-cicak.mp3″ width=”500″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player”]

Emily će osim posjeta rođacima u Istri, dio odmora provesti u radionici za igrani film u Kraljevici od 25. srpnja do 3. kolovoza 2012. Nagrada je to koju dodjeljuje Hrvatski filmski savez za osvojenu 1. nagradu na 49. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece.

Ana će uz odmor u Starigradu vježbati klavir, Dora će svaki dan na treninge plivanja dolaziti s Dugog otoka gdje će provesti ljeto, Luka će igrati košarku.

Kako su radijske minute „kratke“, nismo svi stali u emisiju. A što je gospođa Biti uvrstila u emisiju, poslušajte u drugom dijelu emisije Čičak.

Dora Klarić, 6.r