Zadarski kantunić

24. obljetnica VRO “Maslenica”

Obilježavanje 24. obljetnice VRO “Maslenica”

Dana 20. siječnja 2017. godine u Zadru je obilježena 24. obljetnica VRO “Maslenica”. U proslavu se uključila i naša škola pa je nekolicina učenika s profesorom geografije i povijesti Josipom Inoom Vitalijem nazočilo gradskom mimohodu.

Na izvoru povijesti

Program je počeo u 10.30 sati kolonom postrojbi sudionicama u vojno-redarstvenoj operaciji Maslenica. Svaka je postrojba nosila svoju ratnu zastavu. Mimohod se kretao od Branimirove obale, preko mosta do Narodnoga trga. starom jezgrom Zadra do crkve sv. Šime gdje je služena misa za sve poginule hrvatske branitelje.

Na trgu je održan “mali koncert” domoljubnih pjesmama u izvedbi orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske. Sveta misa za Domovinu počela je u 11.00 sati u crkvi sv. Šime. Obilježavanje će se nastaviti i u naredna dva dana, subotu i petak. Sudjelovanje u mimohodu pamtiti ćemo zauvijek i ostat će nam u sjećanju do kraja života.

Obilježavanje VRO Maslenica nastavit će se i iduća tri dana prigodnim događanjima i memorijalnim sportskim turnirima u Kašiću, Islamu Latinskom, Paljuvu, Posedarju, Jasenicama i Donjem Karinu.

Josipa Dujić, 8. r.

Videosnimku mimohoda možete vidjeti na POVEZNICI