Pljesak za…

Peto mjesto za projekt…

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika raspisalo je početkom ove godine natječaj Moj njemački i ja na putu Hrvatskom i Europom, za učenike i studente koji u RH uče njemački jezik u sklopu svojih vrtića, škola i fakulteta. Naši su učenici osvojili peto mjesto.Čestitke učenicima i njihovoj mentorici, prof.  Željki Zrilić.

Moj njemački i ja

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika dvadeseti put za redom organizira međunarodni stručni skup za sve učitelje i profesore njemačkog jezika u Republici Hrvatskoj. Tema XX. stručnog savjetovanja koje se održalo od 19. do 21. listopada 2012. u Zagrebu je Njemački jezik u Hrvatskoj, Hrvatska u Europskoj uniji; Implikacije za nastavnu praksu i jezičnu politiku.

Ovogodišnji jubilarni stručni skup Društva bio je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića te u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom i Austrijskim kulturnim forumom.

Nakon svečanog otvorenja Skupa, koje se održalo 19. listopada u 16 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u nazočnosti predstavnika partnerskih ustanova i brojnih gostiju i članova, uslijedila je dodjela nagrada za pet najboljih učeničnih projekata prikupljenih temeljem natječaja Moj njemački i ja na putu Hrvatskom i Europom.

Natječaj, kojeg je društvo raspisalo početkom ove godine, bio je otvoren za djecu, učenike i studente koji u RH uče njemački jezik u sklopu svojih vrtića, škola i fakulteta. Temeljna je svrha natječaja bila potaknuti djecu i mlade da osmisle i razviju projekte koji će se baviti promocijom njemačkog jezika, i to posebno važnosti učenja njemačkog jezika u  RH kao pripreme za život u višejezičnoj i multikulturnoj zajednici Eurposke unije.

Na dodjelu nagrada u Zagreb išle su učenice Laura Miletić i Ivana Atelj iz 7.c. U Zagreb ih je doveo Laurin tata koji je dobrovoljno javio za vožnju. S osvojenim petim mjestom i nagradama vratile su se u Zadar.

Laura Miletić 7.c
Ivana Atelj 7.c

Dio projekta bio je film „Deutsch macht Spass“ koji smo objavili u Videovijestima.