Iz škole

Projekt “Jabuka” u školskoj knjižnici

Marljivo se radi.
Marljivo se radi.
Marljivo se radi.

Projekt Jabuka u našoj se školi priprema od početka školske godine. U projekt se uključila i školska knjižnica. Učenici 2. b, 4.a, 4. b i 6. a razreda marljivo su radili s knjižničarkama, puno saznali o jabukama i svoje su spoznaje podijelili s drugim učenicima.

Dan jabuka obilježili smo 18. listopada 2013.

Jabuka na dan – doktor iz kuće van!

Učenici drugoga i četvrtih razreda čitali su priču „Drvo ima srce“ Shela Silversteina. Priča je to o prijateljstvu jednoga dječaka i stabla jabuke. Govori o važnosti davanja i primanja, te međusobnoj pomoći protagonista ove priče. Učenici su primjerima svojih prijateljstava potvrdili kako je ono uistinu važno i kako ga je potrebno čuvati.

Nakon toga razgovarali smo o jabukama, o vrstama jabuka, proizvodima od jabuka, a istraživali smo i u kojim se sve pričama spominju jabuke, te smo pronašli i nekoliko dječjih pjesmica. Najvažnije što su učenici naučili jest da su jabuke vrlo važne za naše zdravlje; potvrđuje to i poslovica – Jabuka na dan – doktor iz kuće van!

Bilo je zabavno i edukativno.
Bilo je zabavno i edukativno.

Učenici 2. a razreda, uz pomoć knjižničarke izradili su stablo od hamer papira, a od kolaža su izrezivali jabuke. Učenici četvrtih razreda pisali su pjesme i sastavke o jabukama. Učenici 6. a razreda izradili su plakat za knjižnični pano.

Kakva je atmosfera bila u knjižnici najbolje pokazuju fotografije.

Tekst: Katja Lacmanović, 6.r.
Fotografije: Nikolina Dolfić, knjižničarka