Gosti urednici

S Europskoga prvenstva mažoretkinja

S Europskoga prvenstva mažoretkinja

Ja sam Iva Vrkić. Idem u 6.b razred OŠ Zadarski otoci. Upravo sam se vratila iz Vinkovaca s Europskog prvenstva mažoretkinja. Zajedno s mojom najboljom prijateljicom Viktorijom Skoko natjecala sam se u kategoriji kadetkinje duo štap. Zauzele smo 9. mjesto.  A sve je počelo ovako…

Plesom do samopouzdanja

Prije dvije godine moja najbolja prijateljica Viktorija Skoko pozvala me na trening Zadarskih mažoretkinja. Istoga mi se trena svidio ples sa štapom te sam ubrzo postala njihova članica. Krenuli su treninzi pod vodstvom trenerice gđe Željke Vitlov. Sastajale smo se dvaput tjedno, a pred natjecanje i više (u dvije sam godine treniranja trening propustila samo za vrijeme vodenih kozica). Upornost se isplatila i iste smo godine bile na regionalnom natjecanju u Gospiću, a potom na državnom natjecanju u našem gradu u kategoriji kadetkinje formacije, a to su djevojčice od 8 do 12 godina.

Državno i europsko prvenstvo

Drugu godinu marljivog treniranja, ples nas je u svibnju odveo u Zagreb na XX. Državno prvenstvo mažoretkinja. Natjecale smo se u formaciji kadeti štap. Osim formacije, Viktorija i ja natjecale smo se u neformaciji kadeti duo štap. Na našu veliku radost, u kategoriji duo osvojile smo 3. mjesto. Nevjerica, suze i sreća bile su pomiješane i te ću trenutke pamtiti cijeloga života.

Naš uspjeh značio je odlazak na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se održalo u Vinkovcima od 22. do 25. rujna 2016. godine. Natjecale su se mažoretkinje kadetkinje, juniorke i seniorke iz jedanaest zemalja u kategorijama solo, duo i formacije, sa štapovima, pomponima i palicama.

Naš ples podijeljen je u tri dijela, a sastoji se od ulaza, koreografije i izlaza. S malom tremom izašle smo na borilište pred sudce. Jedva smo čekale da započne glazba. S tribina smo imale potporu naših roditelja, kao i ostalih timova iz Hrvatske. To nam je bilo jako važno. Navijanje i potpora s tribina na natjecanjima u mažoret plesu ne da se opisati, ono se mora doživjeti. Nastup je prošao dobro. Bile smo zadovoljne i mi, i naša trenerica. U  kategoriji kadetkinje duo štap natjecalo se dvanaest parova. U ukupnom smo poretku zauzele 9. mjesto. Za prvi nastup na tako velikom natjecanju, bile smo jako sretne. Bogatije smo za veliko iskustvo.

Obožavam mažoret ples

Ja jednostavno obožavam plesati i svaki svoj slobodni trenutak vježbam sama ili sa svojom Viki. Mažoret ples donio mi je puno nezaboravnih trenutaka, putovanja i prijateljstava, i više samopouzdanja. Nisam više sramežljiva djevojčica koja ne želi da je gledaju dok pleše u dvorištu ili na borilištu. Iako se moji roditelji ponekad ljute, jer zaboravim na knjigu ili mi štap tresne o pod u kasnim večernjim satima, znam da imam njihovu podršku. Nastup je tek prošao, ali ja jedva čekam naše subotnje treninge u dvorani OŠ Šime Budinića od 10.00 do 12.00 sati. Pridružite nam se!

Napisala: Iva Vrkić, 6. r.

Fotografije iz Ivina albuma