Koračići

U mirisu kruha – radost i zahvalnost

Mirisom kruha i toplinom zajedništva obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U našoj školi 16. listopada 2025. godine obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, dan kada s posebnim poštovanjem zahvaljujemo Bogu na svim darovima koje nam daje – kruhu, vodi, suncu, plodovima polja i truda ljudskih ruku.

Učenici su sa svojim učiteljicama i roditeljima pripremili razne pekarske proizvode. Stolovi u učionici i hodniku bili su bogato ukrašeni kruščićima, kiflicama, pogačama, kolačima i pecivima koje je blagoslovio naš stanarski svećenik don Marinko Jelečević.

Zrno po zrno – kruh na stolu 

Učenici 1. a, b, c, 2.a razreda zajedno sa svojim učiteljicama Anom Ribić, Lanom Grgurović i Ivanom Vučetić okušali su se u pripremanju pekarskih proizvoda. Neki su radili pletenice, križeve, kroasane, a neki pak vafle.

Zašto se održava ova radionica?

Ova radionica održala se kako bi se učenici prisjetili koliko je važno cijeniti trud poljoprivrednika i poštovati prirodu iz koje sve dolazi, kako bi učenici shvatili kako se dobivaju pekarski prizvodi. Što pekar radi noću da bi mi ujutro mogli blagovati, koliko ljubavi truda i strpljenja treba da bi se napravio samo jedan kruh. A i učenicima je zanimljivo i zabavno pripremati pekarske proizvode.

Prema riječima njihovih učiteljica, učenicima je išlo za rukom i to kao da su pravi pekari. Bilo je tu svega od smijeha, zabave, radosti, veselja, ljubavi do onih smotanih i smiješnih situacija. Koliko su učenici spretni, toliko su i šeprtljavi.

U videu pogledajte kako je to sve izgledalo i što su nam učenici rekli.

Emili Prcović