Iz škole

Voljenom gradu za dar

Voljenom gradu za dar

Učenici  OŠ “Stanovi” i ove su godine obilježili Dan grada Zadra te blagdan Svetoga Krševana, njegovoga nebeskog zaštitnika. Prigodna priredba posvećena voljenome gradu održana je u petak, 23. studenoga 2018. u holu škole.

Zadru za rođendan

Marljivi učenici odlučili su pokazati našem gradu  koliko ga vole i koliko su ponosni što su dio njega, a mnogobrojni roditelji i gledatelji željno su iščekivali što su im to ove godine priredili naši učenici. Priredbu su vodile učenice Ana i Enia te nas uvele u svečani program. Školski zbor  pod vodstvom profesorice Magdalene Miočić otvorio je program s himnom. Učenice 3. a razreda pripremile su pravu plesnu poslasticu pod vodstvom učiteljice Ane Paleka. Učenice 5. a razreda, Dora Vrkić i Ana Marija Josipović recitirale su pjesmu “Moj grad”, autorsku pjesmu njihove profesorice Žakline Kutija. Nakon njih, uslijedio je školski zbor s pjesmom “Kalelarga”, a zatim i učenica 4. c razreda, Tara Sičaja s recitacijom “Zadru za rođendan”. Učenici 5. a razreda, Roko Mikas i Roko Deur izveli su u duetu recitaciju pjesme “Stari Arbanasi”. Učenica 5. d razreda Leonarda Dukić pročitala je pjesmu “Na obali” Zvonka Čuline.

Dite zadarsko

Program su nastavili učenici naše Područne škole “Crno” te pripremili recitatorsku izvedbu pjesme “Zadar je u srcu mome” pod mentorstvom učiteljica Anice Musulin, Ine Končurat i Tine Rogić. Istom pjesmom počastio nas je školski zbor. Uslijedila je izvedba učenika 3. razreda, Lune Bagarić, Rite Kamber i Karla Radoševića pod mentorstvom njihove učiteljice Zvjezdane Barić s pjesmom “Zadarska bajka”, autorice Ivane Begović. Školski zbor je otpjevao pjesmu “Dite zadarsko” uz koju su brojni gledatelji zapjevali. Za sam kraj, u veseloj atmosferi, otpratili su nas stihovi školske himne te voditeljice koje su svima čestitale Dan grada Zadra i blagdan Svetog Krševana.

Tekst: Ema Lukin,  8. r.

Fotografije: Ema Lukin, 8. r.