Iz škole

Gradska smotra LiDraNo 2019.

Gradska smotra LiDraNo 2019.

Gradska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo održana  je  1. veljače s početkom u 9 sati. Osnovna škola “Stanovi” otvorila je i ove godine širom svoja vrata svim kreativnim i talentiranim osnovnoškolcima i njihovim mentorima. 

Smotra talenata i novih prijateljstava

Prigodni program započeo je himnom Republike Hrvatske.  Nakon toga dobrodošlicu je svima poželio naš ravnatelj Markica Perić, koji je istaknuo sve prednosti ove smotre, a to su zbližavanje mladih ljudi sličnih interesa i stvaranje novih prijateljstava. Koliko veliku moć ima prijateljstvo pokazala nam je učenica Leonarda Dukić pjesmom Mladena Kušeca “”Pozdrav”. Program je upotpunio školski zbor himnom škole “Ježeva ekopjesma”. Proslavljenu pjesmu Grigora Viteza “Kako živi Antuntun” izvela je Luna Bagarić. Potom je smotru svečano otvorio pročelnik Joso Nekić. 

Izbor najboljih

Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak posao. Trebalo je izabrati najbolje od najboljih. Učenici su se natjecali u literarnom, dramsko-scenskom pojedinačnom, dramsko-scenskom skupnom te novinarskom izrazu. Ukupno sto djece je pokazalo sve svoje želje i talente, a među njima su bili i učenici naše škole. Luce Rumora i Niko Knežević natjecali su se u dramsko-scenskom pojedinačnom izrazu, a Dora Vrkić, Roko Mikas i Roko Deur u dramsko-scenskom skupnom izrazu. Povjerenstvo je u njima prepoznalo njihove telente te odlučilo da svi prolaze na županijsku razinu LiDraNa. Bravo za njih! Želimo im puno uspjeha na daljnjem natjecanju.    

Tekst: Carla Santin, 8. r.

Fotografije: Carla Santin, 8. r.