Trenutci zabave

Zadarska zvjezdica

Zvjezdice iznjedrile zadarsku zvjezdicu Ivu Prgić

Lovro raspametio žiri, Vanna i Alka nisu mogle sakriti suze, Šibenik je dobio mladog Mišu, podsjećaš na Tajči, Lana haljinom nadmašila Alku, Iva u sebi ima čaroliju – pjeva bolje od Akija – bombastično su mediji pisali o natjecateljima zabavno glazbene emisije RTL-a Zvjezdice. Na društvenim se mrežama pokrenula rasprava u kojoj su neki roditelji negodovali smatrajući da su djeca nastupima na televiziji nepotrebno izložena javnosti.

A što je prava istina i kako se osjećaju zvjezdice, odgovorit će nam finalistica emisije Iva Prgić, učenica osmoga razreda Osnovne škole Stanovi.

Zadarska zvjezdica

 Kako si se odlučila prijaviti na Zvjezdice?

Volim gledati glazbene emisije u kojima se natječu pjevači amateri. Kako volim pjevati, uvijek sam se zamišljala u jednom takvom šou. Vidjevši obavijest na televiziji,  nisam puno razmišljala. Mama me poduprjela jer je znala koliko sam o tomu maštala, a i vjerovala je u moj uspjeh.

Jesi li tada slutila da ćeš biti u finalu?

Tada je to bio samo san. Kad sam shvatila koliko puno ima talentirane djece koja su izvrsno pjevala, nisam se vidjela u finalu. No, nisam o tomu tada ni razmišljala. Najvažnije mi je bilo da sam prošla kvalifikacije.

S kojim si svojim nastupom bila najzadovoljnija?

Najzadovoljnija sam bila s nastupom u drugome krugu s pjesmom  Jesen u meni Parnoga valjka jer sam dobila puno pozitivnih komentara i od žirija, ali i od prijatelja. Međutim, pjesma koja mi je najbolje sjela bila je Čuvaj me grupe Pavel. Razlog tomu je što sam ju pjevala ranije.

Tko te je pripremao za nastupe?

Dok sam bila u Zadru, za audiciju sam se pripremala sama, jedino pjesmu Čuvaj me vježbala sam s profesorica glazbene kulture Magdalenom Miočić jer sam s tom pjesmom nastupala na različitim javnim događanjima. Za nastupe u Zvjezdicama pomagali su nam ljudi iz produkcije. Savjetovali su nas kako što bolje otpjevati pjesmu.

Reci nam nešto o članovim žirija.

Žiri je bio odličan! Svi su mi se svidjeli, ali najdraži su mi bili Enis Bešlagić i Alka Vujica. Uvijek su bili tu za mene i nekako su me najviše podupirali. To mi je puno pomoglo jer sam iz emisije u emisiju imala sve veće samopouzdanje. Svi su članovi žirija bili blagonakloni prema svoj djeci i svi njihovi komentari bili su poticajni i ohrabrujući.

Je li ti godilo što je Doris Pinčić Rogoznica bila voditeljica?

Godilo mi je, i to jako! Uz pjevanje volim i glumiti, a ona je glumica koju baš volim. Ovo je bila prigoda da je konačno upoznam. Kako je Doris iz Zadra, nisam bila jedina Zadranka. Svim natjecateljima puno je značilo što nas je bodrila i uvijek, baš uvijek, za svakoga imala lijepu riječ.

Kako si se osjećala u finalu kad si shvatila da nećeš pobijediti?

Naravno da svatko želi pobijediti, pa tako i ja. Nisam bila razočarana što nisam pobijedila. Na samom sam početku shvatila da ima djece koja pjevaju bolje od mene. To što sam bila u finalnoj emisiji, bila je najveća pobjeda za mene. Pobjeda je i pobijediti svoj strah i tremu, a u tome sam definitivno uspjela.

Tko je bio tvoj favorit?

Imala sam dva favorita: Meri Andraković i Gabrielu Bonić. Nisu mi bili favoriti samo zbog  prekrasnih glasova kojima su izazvale divljenje, već i stoga što su mi bile najbolje prijateljice. Najviše sam vremena provodila s njima, naročito tijekom snimanja.

Jesi li ostala u kontaktu s ostalim natjecateljima?

S velikom sam većinom natjecatelja ostala u kontaktu preko društvenih mreža. Ne mogu dočekati dan kad ćemo se ponovno sresti.

Koji ćeš trenutak iz Zvjezdica najviše pamtiti i zašto?

Trenutak kada se Enis podigao i dao mi peti glas za izvedbu pjesme Jesen u meni. To je bio najsretniji trenutak u mome životu i, vjerujte mi, taj se osjećaj ni s čim nije mogao usporediti.

Čemu te šou poučio?

Ovaj me šou poučio tomu da je najbitnije sudjelovati, a ne pobijediti. Da se ne treba dignuti u nebesa zbog lijepe boje glasa. Naučio me i bolje pjevati. Komentari žirija vrlo su dragocjeni.

Video Jesen u meni

Video Čuvaj me

Video Sve je ovo premalo za kraj

Video Cups

Napisala: Ema Perić
Fotografije: Iva Prgić i RTL